Загуба на антифриз от охладителната система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
viketo
Автомобил:
Двигател:

Загуба на антифриз от охладителната система

Мнениеот viketo » Пон 06 апр 2009 21:24

Имам следният проблем с Golf III. Няколко пъти забелязах загуба на антифриз/вода през една седмица. Около литър, литър и половина. Наливам си като пич, течове няма. Днес обаче колата прегря и лампата пак светна в червено. Това стана на път от Пловдив за София, на Горубляне ме хвана светофара за 20 мин. и 120 градуса. Перките изобщо не се включиха,
Какъв може да е проблема в тази ситуация? Единия вариант е течността да се губи всеки път, когато паркирам колата след дълъг път, перките не се включват и водата се изпарява, т.е причината е че охладителните перки не работят по някаква причина. Другия вариант е течността да се губи през двигателя, но защо перките не се включват? Другото е че парното ми не работи изобщо.
Някакъв съвет, идея? Някой може ли да ми каже добър майстор за тези проблеми?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Загуба на антифриз от охладителната система

Мнениеот snupeca » Пон 06 апр 2009 21:33

Щом няма течове, най-вероятно е гарнитура на главата, има много писано, поразрови с търсачката :wink: Иначе е прекалено много за да се изпари, тва е над кило :shock

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 06 апр 2009 21:37

Пробит радиатор на парното. Потят ли ти се стъклата и стоят мазни ?

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 06 апр 2009 21:47

Има спец.апаратура за тест на изгорелите газове. Тя отчита ако колата гори антифриз. Друг вариант е да се гледа за теч някъде.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 06 апр 2009 21:48

май двигателя го издухва .а за перките - термостат.не циркулира вода през радиатора и за това не включва

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 07 апр 2009 8:23

пробваи на загрят мотор дали маркучите ти се втвърдяват повече от необходимото,кследи и за ненормално хвърляне на конденз през ауспоха,но наи добре диагностика......наи вероятно е гарнитурата...

viketo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viketo » Вто 07 апр 2009 8:47

А можете ли да препоръчате майстор, който да диагностира проблема и да го оправи.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 07 апр 2009 9:34

Виж капачката на казанчето дали и седи уплътнението.
Направо вземи една нова.
Тази огромна загуба на антифриз се получава когато тази капачка не държи налягането в системата.
Аз имах същия случай.
Но при мене нямаше прегрявания.

viketo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viketo » Вто 07 апр 2009 10:29

Бързият написа:Пробит радиатор на парното. Потят ли ти се стъклата и стоят мазни ?

Не се потят стъклата. Според мен не е пробит радиатора на парното, но може да е запушен.

viketo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viketo » Вто 07 апр 2009 22:08

snupeca написа:Щом няма течове, най-вероятно е гарнитура на главата, има много писано, поразрови с търсачката :wink: Иначе е прекалено много за да се изпари, тва е над кило :shock

аз преди 7-8 месеца сменях гарнитура на глава, даже правих глава, защото имаше масло във водната система. сменях и радиатор миналата пролет. тази зима сменях термостат. направо ми е писнало и накрая ще я засила в някоя канавка :lol: и как точно се губи тая вода през гарнитурата?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 07 апр 2009 22:14

Уффффф.. губи се по гадния начин- 'издухва' гарнитурата, демек- пробив м/у цилиндър и водна магистрала.
Когато загасиш мотора, водата, тъй-като е под налягане, навлиза в цилиндъра, при палене тя си излиза през ауспуха под формата на пара и така...
Непременно провери дали ти отваря термостата. Т.е- дали като стигне показанието до 90* на температурата дали загрява и долната тръба от радиатора към двигателя.

viketo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viketo » Вто 07 апр 2009 22:37

radotom написа:Уффффф.. губи се по гадния начин- 'издухва' гарнитурата, демек- пробив м/у цилиндър и водна магистрала.
Когато загасиш мотора, водата, тъй-като е под налягане, навлиза в цилиндъра, при палене тя си излиза през ауспуха под формата на пара и така...
Непременно провери дали ти отваря термостата. Т.е- дали като стигне показанието до 90* на температурата дали загрява и долната тръба от радиатора към двигателя.

Искаш да кажеш, че проблемът не един...
На всичкото от горе и парното не ми работи...
Знаеш ли някой добър майстор по тези неща в София?

Потребителски аватар
kubica
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kubica » Вто 07 апр 2009 22:38

колега viketo, не си писал какъв е мотора на колата. и какво точно и "прави" на главата лани. шлайфана ли е? ако да - колко? каква гарнитура сложиха тогава. с колко стегнаха главата и т.н. има много въпроси за уточняване. твърде е възможно пак да ти е духнала гарнитурата, но най-добре е да провериш първо термостата - лесно и просто.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 07 апр 2009 22:41

viketo написа:
snupeca написа:Щом няма течове, най-вероятно е гарнитура на главата, има много писано, поразрови с търсачката :wink: Иначе е прекалено много за да се изпари, тва е над кило :shock

аз преди 7-8 месеца сменях гарнитура на глава, даже правих глава, защото имаше масло във водната система. сменях и радиатор миналата пролет. тази зима сменях термостат. направо ми е писнало и накрая ще я засила в някоя канавка :lol: и как точно се губи тая вода през гарнитурата?
Ами при движението на буталото то си засмуква като спринцовка и го изкарва ,а същевременно и нагнетява горещи газове в охл. с-ма.Като отвориш главата ще видиш че отворите на гарнитурата ще са станали на шестограми... :D все пак това са 15-18г. няма нищо вечно. :wink:

Потребителски аватар
boqn _8228
Автомобил: Passat b5.5 1.9 tdi
Двигател: AVF

Мнениеот boqn _8228 » Вто 07 апр 2009 22:50

Колега трабва да провериш и тапите на двигатела. На мен ми беше прогнила една тапа и от там ми течеше но само когато работи колата и се изпаряваше защото е топъл мотора и затова не личеше да има течове от долу. Беше ми скъсала нервите докато открием от каде тече. :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”