Имам следният проблем с Golf III. Няколко пъти забелязах загуба на антифриз/вода през една седмица. Около литър, литър и половина. Наливам си като пич, течове няма. Днес обаче колата прегря и лампата пак светна в червено. Това стана на път от Пловдив за София, на Горубляне ме хвана светофара за 20 мин. и 120 градуса. Перките изобщо не се включиха,
Какъв може да е проблема в тази ситуация? Единия вариант е течността да се губи всеки път, когато паркирам колата след дълъг път, перките не се включват и водата се изпарява, т.е причината е че охладителните перки не работят по някаква причина. Другия вариант е течността да се губи през двигателя, но защо перките не се включват? Другото е че парното ми не работи изобщо.
Някакъв съвет, идея? Някой може ли да ми каже добър майстор за тези проблеми?

Загуба на антифриз от охладителната система
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Загуба на антифриз от охладителната система
Щом няма течове, най-вероятно е гарнитура на главата, има много писано, поразрови с търсачката
Иначе е прекалено много за да се изпари, тва е над кило 

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Пробит радиатор на парното. Потят ли ти се стъклата и стоят мазни ?
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Има спец.апаратура за тест на изгорелите газове. Тя отчита ако колата гори антифриз. Друг вариант е да се гледа за теч някъде.
май двигателя го издухва .а за перките - термостат.не циркулира вода през радиатора и за това не включва
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
пробваи на загрят мотор дали маркучите ти се втвърдяват повече от необходимото,кследи и за ненормално хвърляне на конденз през ауспоха,но наи добре диагностика......наи вероятно е гарнитурата...
А можете ли да препоръчате майстор, който да диагностира проблема и да го оправи.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Виж капачката на казанчето дали и седи уплътнението.
Направо вземи една нова.
Тази огромна загуба на антифриз се получава когато тази капачка не държи налягането в системата.
Аз имах същия случай.
Но при мене нямаше прегрявания.
Направо вземи една нова.
Тази огромна загуба на антифриз се получава когато тази капачка не държи налягането в системата.
Аз имах същия случай.
Но при мене нямаше прегрявания.
Бързият написа:Пробит радиатор на парното. Потят ли ти се стъклата и стоят мазни ?
Не се потят стъклата. Според мен не е пробит радиатора на парното, но може да е запушен.
snupeca написа:Щом няма течове, най-вероятно е гарнитура на главата, има много писано, поразрови с търсачкатаИначе е прекалено много за да се изпари, тва е над кило
аз преди 7-8 месеца сменях гарнитура на глава, даже правих глава, защото имаше масло във водната система. сменях и радиатор миналата пролет. тази зима сменях термостат. направо ми е писнало и накрая ще я засила в някоя канавка

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Уффффф.. губи се по гадния начин- 'издухва' гарнитурата, демек- пробив м/у цилиндър и водна магистрала.
Когато загасиш мотора, водата, тъй-като е под налягане, навлиза в цилиндъра, при палене тя си излиза през ауспуха под формата на пара и така...
Непременно провери дали ти отваря термостата. Т.е- дали като стигне показанието до 90* на температурата дали загрява и долната тръба от радиатора към двигателя.
Когато загасиш мотора, водата, тъй-като е под налягане, навлиза в цилиндъра, при палене тя си излиза през ауспуха под формата на пара и така...
Непременно провери дали ти отваря термостата. Т.е- дали като стигне показанието до 90* на температурата дали загрява и долната тръба от радиатора към двигателя.
radotom написа:Уффффф.. губи се по гадния начин- 'издухва' гарнитурата, демек- пробив м/у цилиндър и водна магистрала.
Искаш да кажеш, че проблемът не един...
На всичкото от горе и парното не ми работи...
Знаеш ли някой добър майстор по тези неща в София?
колега viketo, не си писал какъв е мотора на колата. и какво точно и "прави" на главата лани. шлайфана ли е? ако да - колко? каква гарнитура сложиха тогава. с колко стегнаха главата и т.н. има много въпроси за уточняване. твърде е възможно пак да ти е духнала гарнитурата, но най-добре е да провериш първо термостата - лесно и просто.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Ами при движението на буталото то си засмуква като спринцовка и го изкарва ,а същевременно и нагнетява горещи газове в охл. с-ма.Като отвориш главата ще видиш че отворите на гарнитурата ще са станали на шестограми...viketo написа:snupeca написа:Щом няма течове, най-вероятно е гарнитура на главата, има много писано, поразрови с търсачкатаИначе е прекалено много за да се изпари, тва е над кило
аз преди 7-8 месеца сменях гарнитура на глава, даже правих глава, защото имаше масло във водната система. сменях и радиатор миналата пролет. тази зима сменях термостат. направо ми е писнало и накрая ще я засила в някоя канавкаи как точно се губи тая вода през гарнитурата?

- boqn _8228
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 tdi
- Двигател: AVF
Колега трабва да провериш и тапите на двигатела. На мен ми беше прогнила една тапа и от там ми течеше но само когато работи колата и се изпаряваше защото е топъл мотора и затова не личеше да има течове от долу. Беше ми скъсала нервите докато открием от каде тече. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”