Датчик за масло за Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
featbeast
Автомобил:
Двигател:

Датчик за масло за Голф 3

Мнениеот featbeast » Вто 06 мар 2018 22:45

Здравейте. Когато загрее колата лампата за маслото почва да свети и зумера да пищи. Четох че проблема може да е от таблото или от датчика за масло. Смених таблото не проблема остана. Днес отивам в магазина за авточасти да питам за датчик за масло и продавача ме попита какъв цвят- сив, бял или черен. Понеже не съм много на ти с колите, може ли да ми пратите снимка с местоположението на този датчик че не го намирам.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Датчик за масло за Голф 3

Мнениеот radotom » Сря 07 мар 2018 1:43

Ами то и ние не сме много на ти с клите - като доказателство мога да представя факта, че едва ли някой от нас има идея къде и какъв е датчика на ТВОЯТА кола.
А между впрочем може да погледнеш тази тема:
viewtopic.php?f=5&t=352508

barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Re: Датчик за масло за Голф 3

Мнениеот barutchiev » Сря 07 мар 2018 21:01

Колега @featbeast, хубаво си се насочил, към смяна на табло, датчик и т. н, а преди това не си ли помисли, че може да са наред? Обикновенно в такива случеи първо, според мен де, се проверява налягането на маслото. Защо си мислиш, че е фалшива тревога? Мерил ли си го? Предполагам, че ако не си промениш заглавието на темата според посочените по-горе правила, темата ще ти бъде заключена. Така, че може да не получиш други мнения. Направи това, което ти писах първо. Не използвай автомобила, докъто не си сигурен в това, че маслото циркулира нормално. Ако всичко е наред, вече може да търсиш датчик. Всеки елемент си има номер. Всеки един себеуважаващ се магазин, има програми, с които могат да видят номера на датчика. Трябва им марка, модел, кубатура, година и код на мотора(ще се справят и без цвета му :D) или номера на рамата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”