До сега не съм сменял никога това радиаторче - дайте някои полезен съвет кое как се сваля, в каква последователност, тънкости и т.н.!
Благодаря предварително!

alex_serviz написа:Тези дни ще ми се наложи да сменям радиаторчето на парното на Голф 3, защото старото протече.
До сега не съм сменял никога това радиаторче - дайте някои полезен съвет кое как се сваля, в каква последователност, тънкости и т.н.!
Благодаря предварително!
vasstop написа:Горе долу след свалянето се вижда това:
Прегледай тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=21672
joker написа:...Сваляш цялото табло...до 100 лв за труд и 60 лв за ново радиаторче.....
DAXC написа:joker написа:...Сваляш цялото табло...до 100 лв за труд и 60 лв за ново радиаторче.....
Ако искаш да спестиш 100-те лева се пробвай ти. Необходим ти е още един човек да ти помага. Помагах на един и от 10 сутринта до 8 вечерта смъкнахме таблото, сменихме радяторчето и монтирахме таблото. Като тази процедура я правихме и двамата за пръв път. Колкото и невероятно да звучи, не ни хартисаха болтове и видии. Да знаеш, че таблото освен от болтовете в купето се държи от такива намиращи се зад двигателя.
DAXC написа:Не съм съгласен с теб.
Какви кабели ще се оплетат? Ти знаеш ли какво има под таблото? Аз знам и мога да ти кажа, че всичко е на букси. Нищо не можеш да оплетеш. Погледни снимката. Има кабелче с букса което отива към жабката, пак с букса към парното и всичко останало е на сноп и седи около оста на волана. Всеки един средно умствено развит човек с обикновен набор от инструменти може да си го смени.
znainainai написа:DAXC написа:Не съм съгласен с теб.
Какви кабели ще се оплетат? Ти знаеш ли какво има под таблото? Аз знам и мога да ти кажа, че всичко е на букси. Нищо не можеш да оплетеш. Погледни снимката. Има кабелче с букса което отива към жабката, пак с букса към парното и всичко останало е на сноп и седи около оста на волана. Всеки един средно умствено развит човек с обикновен набор от инструменти може да си го смени.
Да ама малко да ги омоташ и ще те питам кат не стигат един да не го прекараш от където е минавал преди това и си емайката отделно че има достачно пластмаси за трошене ако го сваля такъв дето "разбира". За да се получи желания ефект ( без никакви поражения) трябват поне 3ч за демонтаж/монтаж. Ако ти кажат ейсега след час е готова смятай че половината видии са икономисани и 2/3 от щипките са строшени. Плюс това е хубаво и клапите да се подменят че после кат изхвъркат дунапрените
.Все едно нищо не е правено и кошмара се повтаря.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot], plamen1234 и 99 госта