Понеже не обичам нещо по колата ми да не работи и аз да я карам така, когато се появи луфт в скоростния ми лост започнах да се нервя и исках да го оправя. Като я купих преди 2години и половина скоростите влизаха много добре, като изключим, че леко хъркаха първа и задна, но им хванах чалъма да не хъркат. От миналата зима започнаха по- трудно да влизат, но си мислех че е от студа. Да ама като се затопли пак така и нещо лоста взе да се клати наляво надясно много свободно като на москвич
. Махнах пластмасата която е с маншона около лоста и видях следната картинка Отворих на един пасат b4 да видя как е при него и установих, че пружината която връща и държи лоста на свободна при мен е счупена. Та така се реших да започна едно хубаво разглaбяне заради нея. Стига празни приказки започвам със снимковия материал той говори достатъчно. Ако някой не е махал никога средната конзола ето как става това махате задния пепелник и виждате 2 винтчета които на снимката са развити Добре е да извадите седалките, защото без тях е по- лесно. След като махнете задната част следват тези пластмасови гайки с камък 10 на повечето снимки гайките и винтовете са развити, защото един път разглобих всичко, за да знам какво точно да поръчам понеже не се вижда всичко особено, когато не знаеш механизма. Топката на 3ката е на винт и след като се развие се маха заедно с пластмасата и маншона. След това има 2 винтчета отляво и отдясно на тунела Понеже не ми дава да качвам повече снимки ще продължа на ново мнение
: Да обаче точно това прави задачата трудна, защото е нова и стегната и не влиза на ябълката, а се сгъва и така стои. Още повече, че като се смаже за да влезе почва да се хлъзга става тест за нерви
Но все пак не е невъзможно трябва малко да се помисли и става. Аз успях така