Реглаж на преден мост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Реглаж на преден мост

Мнениеот golf avenue » Пон 21 май 2007 19:21

здравейте колеги,искам да ви питам т.к. ми предстои реглаж на предния мост и днес ходих но не се осъществи понеже,в сервиза зе оказаха супер педантични и дребнави,казаха че единия накрайник бил разбит и неставало трябвало смяна и на двата и след това реглаж,щяла да ми яде гумите при даване на гас и после при спиране,а аз искам просто да не ми дарпа като пусна волана,като се прибрах я вдигнах на крик и се оказа че нее толкова зле,чува се леко когато е свалена и въртиш волана рязко на място.Да ги храня ли и тях че ми доиде много тоя месец или ще стане и без смяна.Преди не ми е дърпала,но сега сменях аморт.и пружини и трябва реглаж

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 21 май 2007 19:34

Прави са, ако са искали са могли да ти вземат парите, но няма как да не ти дърпа, ако окачването от пред не ти е наред.
Оправи си окачването първо.

Потребителски аватар
golf avenue

Мнениеот golf avenue » Пон 21 май 2007 21:03

да така е но,тоя накрайник за 5 дни няма как да се разхлопа чак толкова,ако хлопа сега е хлопъл и преди смяната на аморт.и пруж.когато колата е била регулирана и не съм имал ядове

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 21 май 2007 22:58

брат ми закара преди 1 ден голфа на реглаж и първо са прегледали всичко по предницата и ако е на ред тогава регулират!!!!казали са му че ако е нещо за смяна няма да му регулират нищо!!!явно такава е практиката!!!

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Пон 21 май 2007 23:05

luboveliki написа:брат ми закара преди 1 ден голфа на реглаж и първо са прегледали всичко по предницата и ако е на ред тогава регулират!!!!казали са му че ако е нещо за смяна няма да му регулират нищо!!!явно такава е практиката!!!

къде ходите на реглаж бе момчета?...на мен никога не са ми отказвали да ми правят...

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 22 май 2007 7:26

е гаранция има и сервизи в които ще ти направят реглажа и без диагностика!!!според мен това е правилно ,ако нещо е разбито по предницата трудно ще се регулира..............

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 22 май 2007 7:42

Всеки свестен сервиз ще откаже да регулира при това положение. Накрайника /за кормилна щанга/ е 12-15 лв. "италиянски", смяната е 5 лв. /а можеш и сам да го смениш/ - сменяй само разхлопания, може да се окаже, че другия ще изкара по-дълго от новия, който ще сложиш - имам познат с точно такъв случай...

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 22 май 2007 11:58

А как очакваш да регулират нещо което е разбито и има луфт? За пример давам - да натегнеш все едно болт в гайка на 4мм преди края на резбата и резбата точно там да е изядена и гайката да се мърда в тоя участък свободно - е ще успееш ли ?? И изобщо как можеш да поставяш под въпрос дали да си оправяш колата или не като са ти казали че има проблем за да спестиш 5 лв. Аман от такова мислене :!: Не очаквай изобщо подкрепа в случая...

Как това как онова, ми ей така много просто, да не е 5 годишна колата ти... Аз по скоро бих се запитал като са сменяли другите работи къде са гледали .. ма сигурно и там си търсил на евтиното ..

Последна промяна от dj_tuhla на Вто 22 май 2007 12:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 22 май 2007 12:02

Аз на моята голфарка и правих реглаж в Мото Експерт - срещу зоппарка на Симеоновско шосе. На мен също ми се сучи да ме върнат -бях сменял вътрешния накрайник, щото беше безбожно изкривен след близка среща с бордюр :oops: , отидох за реглаж, но майсторчето ме върна да сменя и външния щото имаше луфт и чак тогава ми направи реглаж. Много съм доволен от тях. :lol:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 22 май 2007 13:51

какви педанти бе???ХОРАТА СА ЗА ХВАЛБА И УВАЖЕНИЕ!
Ама то е истина от букварчето....как и на какво ще се извърша реглаж ако елементите на предното окачване и управлението имат големи хлабини???
Ами нали още със слизането от стенда ъглите веднага ще се променят...За повече от 20 години ходене по реглажи нито един път.....повтарям нито един път не са ми правили реглаж при какъвто и да е проблем по предното окачване,независимо колко изразен в количествено отношение е той!Това си е закон.....Не знам някои колеги къде ги намират тези самозванци дето са такива мераклии на кесиите ни и правят реглажи на разбити предници!!!!Хвърляй и бягай!!!!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 22 май 2007 14:21

Така е - реглаж на предница, по която има разбити неща - все едно, че нищо не правиш. :shock

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Вто 22 май 2007 14:33

joker написа:какви педанти бе???ХОРАТА СА ЗА ХВАЛБА И УВАЖЕНИЕ!

Колегата е прав!!! Хвала на такива майстори!!!

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 22 май 2007 16:50

я кажете къде сменят по-евтино тампони на носачите, че в мотоексперт искат по 25 лв, а не ми се дават 50

Потребителски аватар
golf avenue

Мнениеот golf avenue » Вто 22 май 2007 17:10

да прави сте колеги,днес ги смениха и направиха реглажа и сега всико е ок,освен че при мн. бавна скорост дърпа в ляво като пусна волана,отдавам го на джантите

Потребителски аватар
golf avenue

Мнениеот golf avenue » Сря 23 май 2007 18:40

днеска размениха лява-дясна гума да се оправело,но пак дърпа.НАЙ-добрите в града,накрайници сменяха какво правиха и аз незнам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”