Пpoблем с АБС/ABS на Gолф 4 1.8T AGU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
radostin91
Автомобил:
Двигател:

Пpoблем с АБС/ABS на Gолф 4 1.8T AGU

Мнениеот radostin91 » Пон 28 яну 2019 14:12

Здравейте колеги. Имам голф 4 1.8Т 1999г. от две години.
Още от както го взех почнаха проблемите с АБС-а.
Закачихме го на ваг-ком и изкара грешка на датчиците, всички без преден десен.
Смених всички датчици, но уви проблема си остана. :banghead
Лампата на АБС-а изгасна след изтриването на грешките, но при тръгване пак светна като се включи и помпата на модула.
Грешката която показа бе, че липсва сигнал от преден ляв датчик.
Понеже го бях сменил,
но самия датчик не лягаше плътно и съответно смених новия датчик с друг нов. Реших че проблема се е оправил изтрихме грешката, да ама не, не се оправи.
Лампата на АБС-а светваше, а при потегляне гаснеше, караше известно време, и ако уцелех някоя дупка помпата на АБС-а се пускаше и лампата светваше отново.
Смених кабела от датчика до буксата на АБС модула, почистих всички букси с контактен сприей, също и бушоните над акумулатора.
Проблема се реши за известно време. Но пак почна да се повтария същия проблем. :banghead
Лампата светва, при тръгване угасва и по някое време помпата на АБС-а се пуска, и лампата пак светва.
Още няколко пъти махнах буксата от мудула, почиствах я, проблема изчезваше за ден два, но пак се появяваше.
Иначе в редките случай когато лампата не светеше, АБС-а работеше както трябва при провлачване на гумите и при пробуксуване(месля,че системата се казва EDS)
Грешката която изписва, е че има прекъсващ сигнал от преден ляв датчик.
Колетги, не можах да открия никъде във форума подобен проблем.
Помагайте колеги, ако сте се сблъсквали с подобен проблем. :love.vwclub

Kantona81
Автомобил:
Двигател:

Re: Порблем с АБС/ABS на голф 4 1.8T AGU

Мнениеот Kantona81 » Чет 28 фев 2019 23:52

Здравей, аз съм с голф 3, 1.6 101к.с AFT мотор и имам същият проблем, като при мен свети и ръчната. Ходих при трима различни майстори и никой не ми даде решение на проблема. Като при теб пръскаха датчици, чистеха грешки, изгасне чека за малко и после пак светне. По-лошото е, че ABS не работи и не спирам както трябва. Един от майсторите ми каза, че трябвало да се смени ABS модула, но не бил сигурен. Мисля да пробвам да го сменя защото всичко друго опитах. Чудех се дали това има връзка с износването на спирачните дискове. Дали е възможно ако са много износени и имат ръб и от това да се получава. Питах и за това, но и тук не получих еднозначен отговор.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”