Здравейте колеги. Колата не работи добре на бензин. Глъхне при подаване на газ.
Сдобих се с цялата моноинжекция като на прикачената снимка.
Въпроса ми е дали може в домашни условия да сменя моноинжекцията без да се обучава софтуера. Просто сменям и паля колата.

Смяна моноинжекция (дросел) Голф 3 1.6ми 75кс АБУ
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Re: Смяна моноинжекция (дросел) Голф 3 1.6ми 75кс АБУ
Здравей колега, обучението на дросела ставаше по спомен при АЕЕ двигатели. На ABU не съм чувал да се обучава моноинжекцията при смяна, но може и да бъркам. На мойто ABU два пъти съм сменял моноинжекцията и никога не съм я закачал колата на Vag-Com след това. Просто свалям старата моноинжекция и слагам новата.
А глъхненето при подаване на газ само когато колата е студена ли се получава или пак го има дори когато загрее?
А глъхненето при подаване на газ само когато колата е студена ли се получава или пак го има дори когато загрее?
- snap
- Автомобил: GOLF MK3
- Двигател: ABU 1994
Глъхненето не се влияеше от температурата. Понякога след каране с пуснат климатик проблемите се задълбочаваха.
А след откачането на акумулатора, колата ставаше като нова. Но не беше за дълго.
А след откачането на акумулатора, колата ставаше като нова. Но не беше за дълго.
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Колега, а случайно да си я закачал колата на Vag-Com, за да видиш какви грешки ти излизат. По принцип щом откачиш акумулатора грешките се нулират. При този мотор знам, че ТПС прави проблем като пистите се поизтрият с времето (все пак този двигател е на доста годинки и е нормално). Преди да сменяш каквото и да е било виж дали буксата която влиза в ТПС няма някоя оголена жичка или някакво окисление например по самите пинове. И при мен го имаше този проблем с глъхненето при подаване на газ. Първия път се оказа точно оголена и направо полу прекъсната една от жиците на буксата, ама това го открих след като смених моното с друго и проблема остана и все изкарваше грешка на Vag-Com, че проблема е в ТПС-са, пък то проблема беше в една от жиците.
- snap
- Автомобил: GOLF MK3
- Двигател: ABU 1994
Сменихме дросела (потенциометъра). Също тампона на моното и гарнитурите, защото бяха заминали. Сега работи доста прилично и не придърпва. Оборотите на празен ход са ми ниски - малко под 800, но нека малко време да мине да я тествам, за да сме сигурни че сме решили проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”