Здравейте колеги,
смених съединителя на голф 2 1.3 /комплект/. Всичко в нормално с изключение на един шум, който се появи след това. Значи като съм на скорост, която и да е тя, в определени обороти се чува нещо като леко стържене, все едно нещо въртящо се се опира някъде/ може и резонанс да е някакъв/. Приподаване на газ шума вече не се чува. Много е тих шума и не съм ходил при майстора отново. Ако някой е имал подобен проблем ако може да изкаже мнение. Мерси
въпрос за скорости
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
zwjar_na_putq написа:и аз за това си мисля, ама уж е марков LUK. Интересното е , че не се променя шума при вдигане на оборотите. Все едно има нещо разкачено, което си трака , ама е много тихо [/u][/list]
Мисля,че трябва да свалиш скоростната кутия и да провериш сглобката на съединителя....и виж дали при поставянета на скоростната кутия не е изпаднала някоя от направляващите втулки....тогава леко се измества центража и може да се чува подобен шум(аз бях направил подобна глупост,ама добре ,че колегата с който сваляхме скоростната кутия се сети и процедурата се повтори.....) и то без значение от оборотите...
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- STAMENOV
- Автомобил:
- Двигател:
може би докато не ги свалиш както ЖОКЕР написа май няма да стане ясно.Аз имах подобен шум но изчезваше когато натисна съединителя и се оказа,че е разбита главинката на самия диск(феродовия)и на демпферните пружини са разшлякани леглата дори имаше една счупена.Смених феродовия диск и всичко се оправи.Просто казвам при мен какво беше.
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
zwjar_na_putq написа:Възможно ли е от тампон да се получава това. Значи ако не бъркам шума го има най-вече на скорост, на място при отпуснат съединител е по-малко, а при натиснат съединител е едва доловим. И в трите случая е много слаб и може би малко се заигравам, но все пак дайте някакво мнение.
Втулките за които ти говоря са на корпуса на скоростната кутия(влизат в гнезда на корпуса на двигателя и фиксират кутията) и служат като водещи при монтажа на кутията към двигателя....като сваляш кутията те често падат..при монтажа не може да го забележиш..всичко си пасва само дето центража вече е леко нарушен и се чува този шум от съединитела поради допирането на феродовия дъиск от време на време в корпуса на кутията..засилва се при натоварване и при увеличена честота на въртене до определени обороти...пак ти казвам не карай така ...сваляй кутията и огледай монтажа..може и друга да е причината ...аз само давам хипотеза!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”