Здравейте, колеги. Нов шофьор съм и от скоро имам Голф 5 1К 2006 год. 1,4 80к.с.
Един ден се случи следното: първо от решетките на климатика спря да излиза въздух, независимо дали е на парно или на климатроник(когато пусна помпичките да излезе течността за чистачки, за да си измия предното стъкло и климатика тръгва да духа за около минута, след което пак се затваря нещо и спира, а пък ако е включено копчето за въртене на въздуха в колата, си работи нормално); второ - малко след това изгоря едната крушка от късите светлини, от лявата страна. Крушката е ясно, че трябва да се смени, та се поразрових за проблема с климатика. Когато е пуснат се чува вентилатор че върти и си помислих, че моторчето на някоя клапа не работи и съответно не допуска въздуха да стигне до решетките.
След доста ровене, реших да проверя моторчето, което отговаря за клапата която върти въздуха в купето. Те се намират зад жабката, та след като разглобих там и проверих, то си беше наред. После реших да откача акумулатора, за да рестартирам цялата система, в случай, че нещо не е наред и откачих минуса на акумулатора за около 20-30 минути.
След като сглобих всичко на ново и закачих акумулатора, установих че централното заключване не работи. С дистанционното мога да заключа предна дясна и задна дясна врата, но предна и задна леви врати остават незаключени. Когато пробвам с ключ да заключа предна лява (шофьорската) останалите врати не реагират.
Освен това целия панел с електроника на шофьорската врата не работи, както и на задната лява врата (нито бутони за прозорците, нито бутона за огледалата - нищо). Прегледах и кабелите на шофьорската врата и не се виждат прекъснати кабели. Даже изглеждат доста добре.
Та въпроса ми е дали има някой идея какво може да се объркало. Дали при откачането на акумулатора е възможно да е изгоряло нещо или да се е оплескал комфорт модула. При закаченето на минусовата клема на акумулатора се появи лек дим. Предполагам, че това не е нормално. Някакви идеи?
P.S. Забравих да добавя, че имам и мигачи на огледалата и след тази случка мигатът на лявото огледало също спря да свети.

Голф 5 2006 г. 1.4 80к.с. - проблеми с централно заключване, ел. стъкла, климатик
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 5 2006 г. 1.4 80к.с. - проблеми с централно заключване, ел. стъкла, климатик
При вентилатора където си гледал има 2 клапи. които работят в синхрон. Клапата която спира външния въздух не ти работи на 100% - останала е затворена. Другата и тя стои затворена и нямаш духане от никъде. След пускане на миячното или включване на задна, климатроника е програмиран да затвори клапата за външен въздух и да отвори другата за вътрешен и за това ти започва духането, което е за около минута ако не пръскаш многократно или стоиш на задна предавка. Това за климатроника.
Другото няма връзка с климатроника и трябва да се прегледа с VCDS.
Другото няма връзка с климатроника и трябва да се прегледа с VCDS.
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
Re: Голф 5 2006 г. 1.4 80к.с. - проблеми с централно заключване, ел. стъкла, климатик
Аз смятам да почнеш с ''лекия дим'' най малкото да не стане по голям.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”