Здравейте, колеги! 2 часа ровя във форума и не намирам идентичен на моя проблем.
Проблемът е следният. Мигачите и аварийните светлини отказват от няколко дни. От време-на време тръгват за кратко, след това спират, след това тръгват пак и отново изчезват. Когато не работят, релето на цъка, стрелките на таблото не светят. Обратно, когато работят, релето цъка и светлините на таблото си мигат. Пробвах друго реле - прави ми същия въртел. Днес ми направи впечатление следното - включвам мигач, за да отбия да паркирам, и той естествено отказва. Ядосвам се, включвам аварийните - и те не светят. Изключвам двигател, спирам светлините на автомобила и хоп - аварийните тръгват. Давам на контакт - имам мигачи.
Възможно ли е липсата на мигачи да е свързана със светлините по някакъв начин? Гледах за изгорели бушони. Всички до един са здрави.
Преди седмица за няколко дни ми направи проблем ключа за запалване. Завъртам го, лампите на таблото светват, но стартер не завърта грам. Нито премигват лампи на таблото, за да индикират загуба на ток някъде. След 7-8 завъртания на ключа стартерът в крайна сметка се завърташе и двигателят тръгваше. Този проблем изчезна от самосебе си и след някой друг ден се появи пък новият с липсата на мигачи и аварийни светлини.
Някой може ли да ме посъветва нещо?
Golf MK3 1993г. 1.8 АBS липса на мигачи и аварийни светлини
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Golf MK3 1993г. 1.8 АBS липса на мигачи и аварийни светлини
Автомобила,има ли теглич?
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
Здравейте!
Преди 5г. имах същия проблем и се оказа задния ляв стоп. Извади буксата и виж в какво състояние е.
Поздрави Кирил!
Преди 5г. имах същия проблем и се оказа задния ляв стоп. Извади буксата и виж в какво състояние е.
Поздрави Кирил!
Здравейте! Теглич няма. Ще проверя буксата. Благодаря!
Проверих я. Едното пинче беше доста окислено. Почистих двете букси. Резултат няма. Все още мигачи и аварийни тръгват, само когато си пожелаят.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Окислени пъпки на релето-100%. 

Има решение на проблема! Оказа се кофти контакт на крушата на заден десен мигач. Аз не разбирам каква е логиката от недобре затегната крушка (или разхлабена от нас Тубата) да ми прави проблеми с аварийни и мигачи, но факт е, че беше точно така. Съвсем случайно я хванах по тъмно, докато се ядосвах с този проблем. Ту светеше, ту не светеше, докато другите си мигаха. Разлупих пластмасата, наместих крушката и до сега няколко дни вече проблеми нямам. Ей, много е хубаво да ти работят мигачите и да не им се молиш на всяко кръстовище да се включат

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”