Golf 3 вода в купето.
- slavi3331
- Автомобил: голф 3
- Двигател: 1600
Golf 3 вода в купето.
Здравейте колеги.Имам един доста сериозен проблем който не мога да го разреша 1 месец.Края на април повдигнах мокета при пасажара отпред и открих че всичко плува във вода,тогава ми изчезваше антифриза и често доливах тогава отдавах загубата на антифриз от някое съединение но смених радиаторчето и спря загубата на охлаждаща течност.Така до първата автомивка и отново всичко се напи с вода и няма намиране на проблема.Прикачвам снимка на мястото от където се стича но нагоре нищо не се вижда.Чистил съм отводнителните канали при чистачките,преди малко свалих пластмасовия капак на вентилатора на парното и уплатнението му е посмачкано/нямам фиктър купе/,има ли вероятност да влиза от там?Нито едно от кичетата от към мотора не е мокро обаче.Забравих да кажа че колата няма шибидах.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Golf 3 вода в купето.
Освен да подмажеш силикон по уплътнението на черната кутия която играе ролята на филтър купе и ще си проличи дали е от него.
Другото е да не са ти сменяли предното стъкло и да не са го залепили като хората?

- slavi3331
Утре ще я замажа решетката със силикон и ще видя резултата.Дали ако сваля жабката ще имам визуален достъп до отвора за въздух?/Не обърнах внимание като свалях таблото/Забравих да кажа,че челното стъкло си е оригиналното.Мисля да потърся и ендоскоп,че нещо не ми се сваля табло отново,а взе да ми писва от тая вода 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Имаш или ръжда по рамката на предното стъкло?
- slavi3331
Имам една мноого малка точица горе посредата и тя е от скоро.Само не знам обикновения силикон за стъкло дали ще залепне сега като вали..
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Не,трябва да е сухо и обезмаслено.Аз онзи ден правих клапи на парното и свалях филтъра на купето,и при мен се беше посмачкало уплътнението и намазах със силикон за гарнитури на рейнц,че такъв имах под ръка
При мен не течеше,но за всеки случай.Огледай хубаво за изгнило под предното стъкло.

При мен не течеше,но за всеки случай.Огледай хубаво за изгнило под предното стъкло.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
slavi3331 написа:Само не знам обикновения силикон за стъкло дали ще залепне сега като вали..
Fix All на Soudal залепва и на мокро.
- slavi3331
Здравейте отново!Някой може ли да каже как се махат гумените уплатнения покрай стъклото?Гледах отдолу но не виждам на какво се държи и не го барах.Одеве полях вода по прозореца и отново текна като р.Дунав.Как да сваля уплатнението и после да го омажа със силикон...Ако отида в Кобра дали могат да свалят прозореца цял да го презалепят?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Могат.
Играл съм го тоя мач.
Играл съм го тоя мач.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Кутията за филтъра наводни ли се, като полива?
- slavi3331
Не съм сложил още решетката на вентилатора но вътре при него не влезе вода.Първо поливах около отвора на вентилаторчето,даже нарочно намокрих разстоянието между ламарината и пластмасовия кожух отвътре но тече направо в краката,а не по ъгъла дето съм снимал.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Виж си найлоните на вратите. Под корите.
- slavi3331
Така колеги открих проблема най-най-накрая.Ходих в Кобра и там главния началник експерт монтажник по стъкла го гледа,натиска,слуша и изследва и отрече че няма причина да влиза от стъклото но ми даде цена за презалепване - 40 лв труд,10лв за силикони,9 лева за лайстната в горния ръб на стъклото/при мен я няма но не било причина да тече/.
п.п Забравих да го питам има ли начин да се пастира че да изчезнат драсконките
Та хванах аз едно шишенце и леко по леко започнах и достигнах до едно място което и преди е замазвано с нещо.Точно до решетката на вентилатора някога е имало нещо като тапа с размерите на монета от лев и един ръб леко зейнал около милиметър който поема водата.Следобяда въпреки обилния дъжд и незасъхналия напълно силикон вода нямаше.
Прикачвам снимка на която успях да намеря това "нещо" понеже забравих да снимам и изтеглих от форума.
п.п Забравих да го питам има ли начин да се пастира че да изчезнат драсконките

Та хванах аз едно шишенце и леко по леко започнах и достигнах до едно място което и преди е замазвано с нещо.Точно до решетката на вентилатора някога е имало нещо като тапа с размерите на монета от лев и един ръб леко зейнал около милиметър който поема водата.Следобяда въпреки обилния дъжд и незасъхналия напълно силикон вода нямаше.
Прикачвам снимка на която успях да намеря това "нещо" понеже забравих да снимам и изтеглих от форума.
- Прикачени файлове
-
- 025894649.jpg (95.84 KиБ) Видяна 1198 пъти
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако имаш кора под чистачките и дренажите ти са отпушени, водата не би следвало да достигне точката, която си посочил.
- slavi3331
Самата кора е направена така че между калника и нея има 4-5 сантиметра и стичащата се вода към дренажа минава направо през това място.Утре като сложа кората ще сложа снимка
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”