Проблем с окачването (стабилизираща щанга ?) Golf 5

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
KiZZo
Автомобил:
Двигател:

Проблем с окачването (стабилизираща щанга ?) Golf 5

Мнениеот KiZZo » Нед 16 юни 2019 0:38

Здравейте колеги. Имам следния въпрос - при малко по-висока скорост понякога се усеща едно лекичко помръдване наляво-надясно, все едно че колата я духа страничен вятър, само че в ситуации, когато мисля, че няма такъв. Случва се и когато се движа право напред. Един приятел, който ми пробва колата каза, че според него проблема произтича от стабилизираща щанга - той така си е разрешил подобен проблем (но не помни какво точно е сменил - дали тампони на щангата или и още нещо по окачването) Какво трябва да кажа на майсторите да погледнат? Възможно ли е проблема да произтича от някъде другаде (кормилна уредба ?) Колата е Golf V 1.9 TDI BLS двигател.

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Re: Проблем с окачването (стабилизираща щанга ?) Golf 5

Мнениеот PzKpfW » Нед 16 юни 2019 13:17

Според мене трябва да се проверят кормилни накрайници, рейка и шарнири, да се прегледа за разбити тампони по носачите. Ако всичко е наред трябва да се закара за проверка на сходимостта. Колата няма как да променя посоката на движение от стабщанга или биелети.
Моя опит в Голф 6 показа, че след 200000км предницата беше тотално извън норми просто от естественото деформиране на тампоните по носачите. За една година ми изяде тотално гумите (оригиналните). Направих реглаж и все още не съм сменял нищо освен биелети и лагер главини. Колата обаче след реглажа се държи като на релси.

ПП: При много повредени амортисьори и движение по неравен път колата може да не държи пътя точно.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Нед 16 юни 2019 16:20

Според симптомите - тампони на задни стабилизиращи щанги. Лесно се сменят.

Потребителски аватар
KiZZo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KiZZo » Пон 17 юни 2019 20:45

Ходих да ми прегледат окачването и майстора каза, че не вижда проблеми. Вика, че може да има нужда от реглаж, но това вече го направих, като въпреки това ми препоръча да отида още веднъж на друго място. Каза също, че подобно усещане може да се получи и от коловози :gruebel - честно казано не обърнах внимание дали има коловози на мястото където се случи

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Пон 17 юни 2019 23:52

Препоръчвам Автоекспрес2 - Дани.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”