VW Golf5-тракащи пластмаси в купето
-
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
VW Golf5-тракащи пластмаси в купето
Здравейте!Имам доста дразнещо тракане от пластмасите около централната конзола и по-точно около духалките на климатика.Петичката е направена удобна,но не се отличава с особено качествена сглобка на пластмасите.Като поостарее се разтракват тези около духалките.Някой друг собственик на такъв автомобил как се е справил с този досаден шум?Знам,че има маняци,които са открили решение на това.Затова ви моля да споделите!
-
- Автомобил: vw golf mk5 2006
- Двигател: 1_6i BSE
Re: VW Golf5-тракащи пластмаси в купето
Скърца най често рамката на която се намират духалките на централна конзола.
Ако си с джоб отгоре махни гумената подложка и затегни винтовте да видиш дали ще поспре скърцането.
Ако и след това не намалява свали цялата пластмаса и подложи дунапрен или нещо тънко и меко на критичните места-между самите пластмаси дето лягат една в/у друга.И при мен скърцаше ама позатегнах винтовете и сега е тишина.
Ако си с джоб отгоре махни гумената подложка и затегни винтовте да видиш дали ще поспре скърцането.
Ако и след това не намалява свали цялата пластмаса и подложи дунапрен или нещо тънко и меко на критичните места-между самите пластмаси дето лягат една в/у друга.И при мен скърцаше ама позатегнах винтовете и сега е тишина.
-
Моето отгоре е с една решетка и клапа.
-
- Автомобил: vw golf mk5 2006
- Двигател: 1_6i BSE
И аз съм с решетка,но преди това бях с ,,джоб,,
Както и да е де,махаш я и под нея има винтове...позатягаш,оглеждаш къде се опира и подпъхваш нещо да изолира проблема.
Както и да е де,махаш я и под нея има винтове...позатягаш,оглеждаш къде се опира и подпъхваш нещо да изолира проблема.
-
- Автомобил: Golf 5
- Двигател: BXF 90кс 2006г
При мене също е с решетка и пука самата решетка когато пусна парно/климатик от температурната разлика и няма оправия, даже леко крива ми седи решетката. Свалях я, изпъвах я, но нищо не стана. Пука все едно камък ти удря стъклото. Така ще кара и толкова. Централните духалки при мен пукат само при натискане.
-
Извадих решетката,тя е от две части,олепих я с дунапрен и пак я сглобих.Тракането намаля,но пак има едно леко,като звънтене.По се трае,ама не е идеално.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сваля се долната частс под решетката и духалка за горещ въздух се затопля и се "изпъва" внимателно (намаля се дъгата) и проблема се решава за години напред.
-
zoovanka написа::11 MK 6
Точно! Май това е решението на пукащите пластмаси.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”