Golf 4 AKL 1.6 Студена притриса и гасне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Димитър«Контрата»Петров
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 AKL 1.6 Студена притриса и гасне

Мнениеот Димитър«Контрата»Петров » Чет 03 окт 2019 11:11

Здравейте,имам няколко проблема с голф-чето единия е че много трудно пали,трябва да въртя 2/3 пъти и да подавам газ,че да пламне..след като запали все едно работи на 3 цилиндара когато изфорсирам падат рязко оборотите всякаш ще угасне и се оправя.Другото проблемче е,че като я засичам с GPS на телефона или Garmin по-табло ми показва примерно 50 а на gps 61/63 км/ч. Трябва ли да се притеснявам нещо за скоростт-а? и как бих могъл да го оправя...забравих да кажа,че на ВАГ ком ми излизаше lambda сонда и я смених.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Golf 4 AKL 1.6 Студена притриса и гасне

Мнениеот kris11 » Чет 03 окт 2019 16:01

Димитър«Контрата»Петров написа:Здравейте,имам няколко проблема с голф-чето единия е че много трудно пали,трябва да въртя 2/3 пъти и да подавам газ,че да пламне..след като запали все едно работи на 3 цилиндара когато изфорсирам падат рязко оборотите всякаш ще угасне и се оправя.
забравих да кажа,че на ВАГ ком ми излизаше lambda сонда и я смених.

Това чудо АКL на техниката е таралеж в гащите.Много трудна и капризна за адаптация дроселова клапа.
На първо време провери за нерегламентирано засмукване на въздух - особено от цепната картерна вентилация. 2 ро - клапан на хидравликата .
Не е от сондата. Дроселовата клапа почиствана ли е някога и след това адаптация? При дърта др. клапа има мех. износване6 и луфт м/и клапата и стените, както и в остта на клапата.При поччистване се сваля насъбралата мръсотия и се "отварят" хлабините .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”