Golf Mk4 1.8T 180HP Слабо ускорение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
R32Dream
Автомобил: VW Golf Mk4
Двигател: AUQ 2003

Golf Mk4 1.8T 180HP Слабо ускорение

Мнениеот R32Dream » Чет 30 юни 2011 17:24

Здравейте колеги.Първо искам да се извиня за това че пускам тази тема,използвах търсачката обаче не намерих тема,която може да ми даде отговори на въпроса.Преди 2 дни си купих Голф Мк4 1.8Т 180hp стоков мотор(колата е 2003 AUQ мотор).Та въпроса ми е следния...като давам газ колата ускорява добре обаче не е ускорението на тези 180кончета.При 5200-5500 оборота се осеща едно забиване,педала на газта е до дупка обаче имам осещането че под капака няма никой.Ходих при няколко различни майстора и сичките си казват че колата толкова си може.Закачах я един ден на VAG-COM и излезнаха 4 грешки:
1.Слабо налягане между турбото и дроселовата клапа.
2.Грешка в мап сензора
3.Слабо налягане между смукателния колектор и мап-а.
4.И някаква грешка в бууст контролера.
Ако има нужда от още информация за колата питайте.Помагайте,че старозагорските майстори май нещо не ги бива :banghead:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Mk4 1.8T 180HP Слабо ускорение

Мнениеот radi_nrj » Пет 01 юли 2011 9:46

Прегледай си турбо пътищата да не издиша!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 01 юли 2011 9:51

Колега грешките си говорят за проблема.Просто читав майстор..
btw. Като купува колата не ти ли направиха впечатление че не върви?Или може би не си карат 180коня на подобно купе :)

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 01 юли 2011 10:00

Абе смотани майстори.. толкова си можела колата! 180кс ли са им малко? Караха ли я за да разберат, че толкова си може или така само я поогледаха отвънка?

Хубаво ще е да ти огледат целия турбо път дали не ти бяга някъде налягането. Според това, което обясняваш. Прави пик (тръгва рязко) и ти бяга налягането във високите обороти?
Ако не е от турбо пътя, виж колектора дали не се е спукал или разхлабил. Топлата част на турбото също може да се е спукала и да прави подобен проблем.
Абе с две думи си ти трябва читав майстор ;)

Потребителски аватар
R32Dream

Мнениеот R32Dream » Пет 01 юли 2011 13:03

Ами понеделник я карах даже напрао се стреснах и на следващия ден му се обадих на продавача и без да я пробваме направо отидохме при нотариуса :? А относно майсторите - да караха но явно незнят на какво са способни 180 коня.А днеска реших да си пусна климатроника да духа на предния джам понеже валеше и се запоти и забелязах че неможе да духа и студено.Предния ден ходих в сервиз за климатици понеже не тръгва6е компресора да върти и ми казаха че е от липсата на фреон(под 2 атмосфери не въртял).Провериха за течове,напълниха го пробвах всичко 6+ но днеска ве4е неще.Май бая се прецаках с тоя голф.Относно турбото ми казаха че правило 0.6 бара което си било нормално за тоя мотор :?

Ако има някои от Стара Загора който може да ме насочи към някой читав майстор също ще е много добре :bowdown

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 01 юли 2011 15:58

Колега не се притеснявай, има си неща, които трябва да се барнат след купуването ;) Лошото е, че климатроника може да ти излезне солено.
Направи клипче, ако можеш да видим как ускорява колата и какво се случва между 5 и 6 000 оборота :)

Всъщност мога да ти предложа нещо, но ще е хубаво да имаш бууст метър за да гледаш какво се случва. От турбото ти излизат два маркуча, които влизат в тройник (Н75). Пробвай да разкачиш маркучите от тройника, като оставиш обаче електрическия кабел включен и виж дали ще ти хареса как надува. Внимавай обаче, тъй като няма да има какво да спре турбото да надува и ще вдигне над 1 бар налягане. Също така и бензин сигурно няма да има много много за там, така че не можеш да караш дълго по този начин.

Или по безболезненото... изчиствате грешките, скачаш с цялата газ на колата 1 ден и пак закачаш да видиш дали пак има същите грешки :)

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Пет 01 юли 2011 16:03

sk. написа:Колега не се притеснявай, има си неща, които трябва да се барнат след купуването ;) Лошото е, че климатроника може да ти излезне солено.
Направи клипче, ако можеш да видим как ускорява колата и какво се случва между 5 и 6 000 оборота :)

Всъщност мога да ти предложа нещо, но ще е хубаво да имаш бууст метър за да гледаш какво се случва. От турбото ти излизат два маркуча, които влизат в тройник (Н75). Пробвай да разкачиш маркучите от тройника, като оставиш обаче електрическия кабел включен и виж дали ще ти хареса как надува. Внимавай обаче, тъй като няма да има какво да спре турбото да надува и ще вдигне над 1 бар налягане. Също така и бензин сигурно няма да има много много за там, така че не можеш да караш дълго по този начин.

Или по безболезненото... изчиствате грешките, скачаш с цялата газ на колата 1 ден и пак закачаш да видиш дали пак има същите грешки :)

:да:

Потребителски аватар
R32Dream

Мнениеот R32Dream » Съб 02 юли 2011 16:38

Колеги мерси за отговорите обаче вече колата е готова :bowdown .За ускорението се оказа 1 датчик който е на интерколера.Като се пробва майстора(Големи благодарности на Бадема от гр.Раднево)да откачи датчика и да го замери му остана в ръцете тази 4аст която е хваната за кулера.Оказа се че е счупена и залепена по най-гъзоръкия начин.Свалихме целия кулер и я залепи на ново понеже се оказа че в нито 1 магазин в Стара Загора не им излиза такава част по каталога :? .Относно климатроника...пак дреболий.Като дигнахме колата на подемника един от работниците почна да проследява кабелите и като стигна до буксата която влиза в компресора,докосна я и тя сама се откачи.Просто по някакъв начин се е откачила сама.Сичко си работи на 6+.А относно майсторите в СтЗ...едните искаха да ми сменят компютъра,другите ми казаха че турбото си е заминало,третите искаха нов компресор за климатроника да слагат :screwy .С две думи "няям думи".Благодаря още 1 път за отделено внимание. :banana

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Съб 02 юли 2011 18:35

Ебаси Happy End-а! eusa

Поздравления колега! И само да те радва колата!

Потребителски аватар
R32Dream

Мнениеот R32Dream » Съб 02 юли 2011 20:38

Как няма да ме радва 180 коня сток :).Имам няколко замислени идеи относно R32 визия обаче ще е по нататък и няма да е в този раздел,че не му е тука мястото :)
Respect VW club :bowdown

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 03 юли 2011 13:20

Браво, колега, радвам се, че така е станало. И аз с моето ГТИ 3 имах подобни пролбеми и все излизат откачени букси или някви датчици. Много безаварийни и щастливи километри!

Потребителски аватар
R32Dream

Мнениеот R32Dream » Вто 12 юли 2011 14:28

Голеги здравейте отново.Пиша тук защото несметнах за нужно да отварям нова тема по същия проблем.Относно този датчик(мап сензор се води ако не се лъжа) вече май тотално здаде багажа.Реших да купя нов и здрав такъв обаче в магазините ми искат номер на датчика.Свалих го обаче от лепилото цифрите са се изтрили :banghead: .Търсих в нета обаче не открих нищо конкретно за моя мотор(AUQ).Гледам че има за същия мотор датчици само че на него пише AWP(мотора).НЕзнам има ли разлика в самите мап сензори.Ако някои може да ме прослветли по въпроса ще е добре. :bowdown

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Вто 12 юли 2011 14:54

Предполагам става дума за този датчик. Дано съм бил полезен.

thrust sensor.JPG

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 12 юли 2011 16:04

Точно този е датчика който е посочил колегата над мен :wink: На бош струва 105 лева а оригинален е 117 през фолксваген :wink:

Потребителски аватар
R32Dream

Мнениеот R32Dream » Вто 12 юли 2011 17:53

Благодаря за бързия отговор колеги.Тъкмо се прибирам от ходене по мъките.Досега го търсих тоя датчик.В Христо Колев ми казаха 150 лева,в Ауто+ -164лв и в още 1 магазин ходих(малко след Бисер Олива се намира) там ми казаха 230лв :shock .Като гледам колегата golfmk1 какво е писал се чудя дали да не го взема от магазина на фолксваген.Още веднъж благодаря за бързия отговор :обичам ви

П.С.Каква ще е разликата от този на Бош и този от фолксваген ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”