Golf IV 1.6 AKL Температура
Golf IV 1.6 AKL Температура
Здравейте колеги, питането ми е за работната температура на колата. Смених термостат (BEHR), темп. датчик (Феби), но като пусна колата на ВАГ ком, показва стойности от 92-93 градуса, без да виждам, че пуска перката. Само на място след каране съм я гледал на VCDS, иначе стрелката на таблото не преминава 90 градуса. Дали проблема е в термостата, въпреки,че е нов. Със стария загряваше много бавно и за това го смених. Чудя се на стрелката ли да вярвам или на ВАГ-ком. Тествах таблото и стрелките, прохождат от край до край и видно нямат проблем! Няма кипене в казанчето и други симптоми на прегряване. Чудех се дали е това, че сега е студено и колата поддържа по-висока температура или на 87 градуса трябва да си пуска перката при всички положения, ако не се лъжа в топлите месеци си се чуваше често перката градско.
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Re: Golf IV 1.6 AKL Температура
Перката мисля се пуска след 93 градуса, а термостата отваря напълно на 87 Целзийеви градуса. Всичко ти е наред, не се филмирай. Стрелката на километража има филтър, който държи показанието на 12:00 часа при температури между 80 и 100 Целзийеви градуса.
jordan17772 написа:Перката мисля се пуска след 93 градуса, а термостата отваря напълно на 87 Целзийеви градуса. Всичко ти е наред, не се филмирай. Стрелката на километража има филтър, който държи показанието на 12:00 часа при температури между 80 и 100 Целзийеви градуса.
Може и така да е, за това се чудих дали има значение външната температура, (понеже от няколко месеца съм ВАГАЖИЯ

Последна промяна от IvanMan на Сря 08 яну 2020 6:20, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз мисля,че тръгва при 95 градуса според мен нямаш проблем
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Petko83 написа:
Може и така да е, за това се чудих дали има значение външната температура, (понеже от няколко месеца съм ВАГАЖИЯ) и лятото, като взех колата със сигурност я гледах на ВАГ и точно на 87c, според компа пусна перката
Той, компът, взема сигнал от датчик. Може реалната температура да е била 95, ама според датчика да е била 87... Та така. Остави я на място и ще видиш, кога ще пусне перката.
stefan4o написа:Petko83 написа:
Може и така да е, за това се чудих дали има значение външната температура, (понеже от няколко месеца съм ВАГАЖИЯ) и лятото, като взех колата със сигурност я гледах на ВАГ и точно на 87c, според компа пусна перката
Той, компът, взема сигнал от датчик. Може реалната температура да е била 95, ама според датчика да е била 87... Та така. Остави я на място и ще видиш, кога ще пусне перката.
Благодаря коеги, днес ще пробвам до 95с и ще видя резултата
Последна промяна от IvanMan на Сря 08 яну 2020 8:20, променено общо 1 път.
Причина: Отново използваш ненужен цицат. Получаваш официално предупреждение.
Причина: Отново използваш ненужен цицат. Получаваш официално предупреждение.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Абе колеги, тая перка не се ли пуска когато датчика на радиатора(а не тоя на двигателя, от който таблото взима информация) и каже да се пусне (антифриза в радиатора е в пъти по-студен, общо взето перка да се пусне зимата е рядкост, дори и на бензин.
Просто се чудех дали редом с отваряне на термостата е задължително да пусне и перката.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Не е редно,понеже антифриза в радиатора е по-студен и съответно ще свали температурата на всичкия по системата.Едва когато почне да се покачва температурата в радиатора над 92-3...тогава ще се пусне и перката от датчика на радиатора.
Ако колата е в движение,насрещния студен въздух върши работата на вентилатора,ако е на място и премине градусите,тогава се пуска и той.
Сега в тия студове трябва доста форсиране и работа на място докато пусне перките,може да пробваш и да гледаш реално на колко ще падне температурата.
Ако колата е в движение,насрещния студен въздух върши работата на вентилатора,ако е на място и премине градусите,тогава се пуска и той.
Сега в тия студове трябва доста форсиране и работа на място докато пусне перките,може да пробваш и да гледаш реално на колко ще падне температурата.
- stefan4o
- Контакти:
powerade написа:Абе колеги, тая перка не се ли пуска когато датчика на радиатора(а не тоя на двигателя, от който таблото взима информация)
Кой е твърдял обратното?
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Никой ама колегата Петко се е заблудил, че перката на радиатора се пуска от датчика, който е на главата (откъдето показва и температурата на таблото), а то реално не е така. Даже като се замисля, онова дето включва перката, не е термодатчик, а термошалтер.
Днес нямах възможност да загрея колата до 95с и да видя дали ще се пусне перката, но утре се надявам да мога
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Някой много се е фимирал.Ама наистина
.Фанал го е грипа бе бате,как нема да има температура.Требе му антбиотик на голфу.

Последна промяна от Spas на Чет 09 яну 2020 22:56, променено общо 1 път.
Причина: Абсолютно ненужен спам!
Причина: Абсолютно ненужен спам!
Според това: https://www.carrepairdata.com/service/repair/manual/eng/volkswagen/golf_iv/1_6/1997-2000/akl/1595/74/
Термостата отваря на 87 градуса, а перката се включва при 92-97
Термостата отваря на 87 градуса, а перката се включва при 92-97
- stefan4o
- Контакти:
Момци, термостатите са различни варианти. За някои по-топли страни се влага един вид, за по-студените друг. Само информативно го казвам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”