Jetta MK5 2006г. 1.9 BRM - Разхлабена задница(поднася и дърпа наляво)
Jetta MK5 2006г. 1.9 BRM - Разхлабена задница(поднася и дърпа наляво)
Здравейте проблема е следния: Наложи ми се да подменя заден ляв носач (шофьорсkатa страна) и лагер на задната главина от същата страна. След ремонта излязох да тествам колата и забелязах че дърпа наляво сякаш е изгубила реглаж(което може би е нормално благодарение на специялния болт с изместен център който захваща носача откъм страната на купето). В същото време по-големия проблем се оказа че при скорост над 80км задницата се усеща много хлабава и дори при леки завой задницата поднася сякаш е на сняг. Изглежда не много колеги подменят тези задни носачи защото търсачката неможа да ми помогне. Всеки съвет би бил от голяма полза благодаря.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Re: Jetta MK5 2006г. 1.9 BRM - Разхлабена задница(поднася и дърпа наляво)
Сеенето на задницата е поради износени тампони на задни напречни стаб. щанги. Сменят се и двете и после на реглаж.
ssssl Благодаря за бързия отговор. Ще проверя задни напречни стаб. щанги в какво състояние са. Съмнява ме да са те защото този проблем го нямаше преди извършването на горепосочения проблем. Единствените нови компоненти по колата са задния носач на който стъпва пружината 
която държи купето на автомобила и главината която е в комплект с лагера. Дали би могло тампона който е на новия носач да е доста по мек от другия и това да оказва влияние?
Понеже колата не е в България и терминологията относно резервните части малко се разминава може лии да уточним дали напречните щанги са някой от тези на картинката по долу?

или

или говорим за задната стабилизационна щанга която в двата си края има едни късички биелетки???

която държи купето на автомобила и главината която е в комплект с лагера. Дали би могло тампона който е на новия носач да е доста по мек от другия и това да оказва влияние?
Понеже колата не е в България и терминологията относно резервните части малко се разминава може лии да уточним дали напречните щанги са някой от тези на картинката по долу?

или

или говорим за задната стабилизационна щанга която в двата си края има едни късички биелетки???
- ssssl
Не съм сигурен, все пак преди 5-6 г. ми ги сменяха. Предполагам, че е №1 от схемата: https://www.ebay.co.uk/itm/VW-Golf-MK5- ... 2608625398
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
1 треа да се води долен носач а 16 напречна щанга. Щом има ексцентр. болт може да е нещо от реглажа. Пускаш по един отвес на задните и след това слагаш неква летва на задното и летвата треа да е успоредна на прага на колата. Отвеса треа да е еднакъв и на 2-те колела. В БГ прайш както пише по книгите
- ssssl
Долен носач е това, дето крепи пружината и амортисьора.
Дани от Автоекспрес2 ми диагностицира проблема. Само като му казах какви са симптомите и директно се насочи към щангите. От там - при майстора, смяна на двете щанги и обратно при Дани за реглаж. Още на обратния път усетих, че задницата вече спи.
Колата отдавна я продадох, та нямам възможност да погледна отдолу....Но съм почти сигурен, че става въпрос за №1 от схемата
Дани от Автоекспрес2 ми диагностицира проблема. Само като му казах какви са симптомите и директно се насочи към щангите. От там - при майстора, смяна на двете щанги и обратно при Дани за реглаж. Още на обратния път усетих, че задницата вече спи.
Колата отдавна я продадох, та нямам възможност да погледна отдолу....Но съм почти сигурен, че става въпрос за №1 от схемата

Развитие по темата: След като махнах двете задни гуми и освободих двата носача откъм главините и след като освободих амертесьорите се оказа че новия носач наистина е с по-мек тампон. При движение нагоре и надолу почти няма разлика със стария, но при дрижение напред назад( което явно води до сеенето) има значителна разлика. Сега въпроса е ако подменя и другия тампон с идентичен(по-мек) дали това ще доведе до по мека задница като цяло или просто задницата ще се уравновеси?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
А реглаж след смяна на носача направи ли?
ssssl - при смяна на тампони на стаб. щанга не се прави реглаж обикновено. Да не е било тампони на носачи?
ssssl - при смяна на тампони на стаб. щанга не се прави реглаж обикновено. Да не е било тампони на носачи?
Направих, нямаше промяна, вече започва да ми побелява главата. Смених и другия заден носач сега двата са нови напълно еднакви. До края на седмицата ще подменям задни и предни тампони на предните носачи, че са съвсем леко разбити и кормилни накрайници. И след това пълен реглаж. Това което най ме притеснява е че онзи ден 3 часа прекарах във проверки по колата вдигах във въздуха предница, задница цялата кола и нищо всичко изглежда здраво без луфтове а сеенето продължата. Не е възможно да има такова сеене и изнасяне дори и колата да е за реглаж.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
За луфтове проверете без да вдигате колата на подемник - най-добре на канал.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”