Свързване на инсталация за подгрев на Golf 3
- fire146
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFT 1997
Свързване на инсталация за подгрев на Golf 3
Здравейте колеги, имам кожен салон с релетата за подгрев, но без инсталация. Намерих си вече такава обаче не знам как да я свържа. От схеми не разбирам много, затова ще пусна снимки и ако може да ми обясните къде точно трябва да се свърже всеки един накрайник. За копчето и буксите до седалката ми е ясно. Обаче частта към бушониерата не знам как да свържа.
- PlamenDimitrov1
- Автомобил: golf 3 GTI _ 1Y
- Двигател: ABF 95 _ 1Y 93
Re: Свързване на инсталация за подгрев на Golf 3
Ако си от София мога да помогна.
Та така иначе и сам да се справиш - инсталацията има 3 малки букси (не помня точните цветове).
Предлагам ти за по-лесно да свалиш всичко под волана + пластмасите около него.
Едната със сигурност е кафява (масата) тя се слага в таралежа до лявата врата.
За другите две трябва да си намериш клемореда - или е отгоре на бушонерата или малко над нея зад металната греда (като махнеш пластмасите около волана се вижда).
Това на последната снимка е част от клемореда - търсиш такива подобни мисля че бяха 6 на брой различни цветове. Слагаш си 2те букси в съответния цвят и си готов.
Като вземеш да опъваш - почваш от копчето на таблото, сваляш управлението на парното за по-лесно, минава през бушонерата, свързваш всичко там, под лявата врата, трябва да има отвор през средния тунел и стигаш до дясната седалка.
Та така иначе и сам да се справиш - инсталацията има 3 малки букси (не помня точните цветове).
Предлагам ти за по-лесно да свалиш всичко под волана + пластмасите около него.
Едната със сигурност е кафява (масата) тя се слага в таралежа до лявата врата.
За другите две трябва да си намериш клемореда - или е отгоре на бушонерата или малко над нея зад металната греда (като махнеш пластмасите около волана се вижда).
Това на последната снимка е част от клемореда - търсиш такива подобни мисля че бяха 6 на брой различни цветове. Слагаш си 2те букси в съответния цвят и си готов.
Като вземеш да опъваш - почваш от копчето на таблото, сваляш управлението на парното за по-лесно, минава през бушонерата, свързваш всичко там, под лявата врата, трябва да има отвор през средния тунел и стигаш до дясната седалка.
- fire146
Колега, благодаря много за разясненията. Ще пробвам сам и ако не успея да се справя, ще ти пиша на лично да се разберем, кога може да се видим.
- PlamenDimitrov1
- Автомобил: golf 3 GTI _ 1Y
- Двигател: ABF 95 _ 1Y 93
Никакъв проблем не се притеснявай :)
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Здравей,колега.Гледайки снимките,инсталацията са ти я дали с клеморедите-сивият клеморед и зеленият.В твоята кола ги имаш същите,а колегата преди мен ти е обяснил къде се намират.Зеленият клеморед е за + след контакт,а сивият е подсветка.Минуса-кафяв,на таралежа...и те така...Клеморедите от снимките няма да ти трябват. 

- fire146
Само още един въпрос, тези стърчащите кабели от двата клемореда, свързват ли се някъде?
- fire146
Колеги, видях къде се намират клеморедите и таралежа. Отново, благодаря много за информацията.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”