проблем с нагревателя задно стъкло Golf 4
проблем с нагревателя задно стъкло Golf 4
Проблемът е следният-реотаните на задното стъкло не работят,копчето си свети нормално,кабелът,който е в маншона отдясно на багажника си е добре не е скъсан,предпазителят е здрав,но няма и следа от нагряване,помагайте колеги да разрешим проблема...
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
Re: проблем с нагревателя задно стъкло Golf 4
и аз на мен е така,колега...
даже затова не мога да си затъмня задния прозорец,трябва първо да оправя реотаните 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Като за начало и двамата премерете дали до реотана идват 12 волта. Оттам насетне се кара назад по веригата.
Що не вземе да проверите дали до реотаните стига напрежение при пуснато копче. Това че свети не е гаранция че е здраво. Диода мисля че му се пускаше чрез натискане на копчето, т.е. светенето му няма общо със силовата верига която управлява.
е да естествено при натиснато копче ще се мери просто видимо няма причини затова се чудя от какво може да е
Защо се заяждате колеги,само с десния маншон? Не забравяйте, че минуса на вергата е в левия! Успех на всички с този проблем! (аз също минах по този път) 

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
su6an написа:Защо се заяждате колеги,само с десния маншон? Не забравяйте, че минуса на вергата е в левия! Успех на всички с този проблем! (аз също минах по този път)
на теб, колега, проблема в левия ли беше?
в левият маншон горе на багажника имам бял кабел,който е прекъснат по схемата,която е дал колегата преди мен това е"+" ,а в десния маншон кабелът е кафяв и е "-" така че сигурно е от този кабел проблемът за да не работи реотана.
За да стане ясно:
1. Разкачате дясна и лява букса поотделно и мерите с пробна лампа към корпус, за установяване на (+).
2. Ако има (+) закачате нагревателя към (+) и мерите другия му край към корпус, за установяване здравината му.
3. Ако е здрав, подавате отнякъде (+) към лампата и свързвате към вече установения (-).
Ако и сега не излезе нищо?
1. Разкачате дясна и лява букса поотделно и мерите с пробна лампа към корпус, за установяване на (+).
2. Ако има (+) закачате нагревателя към (+) и мерите другия му край към корпус, за установяване здравината му.
3. Ако е здрав, подавате отнякъде (+) към лампата и свързвате към вече установения (-).
Ако и сега не излезе нищо?

Колеги проблемът се оправи-беше скъсан(разтопен)кабелът,който захранва нагревателя от лявата страна в маншона-бял на цвят,сложих допълнително парче и всичко е наред,дано не се налага,но ако има проблем някой проверявайте и двете кабелчета-отдясно е кафяв,а от ляво е белият, колегите "su6an" и "joromnt" ми помогнаха много,успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
За това че сме се събрали тук съм съгласна. Само искам да попитам подобен проблем може ли да се хване на компютърна диагностика, защото май и аз имам подобен проблем, но вчера бях в сервиз и нищо не казаха по въшпроса..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Каква диагностика за реотан??? Вземаш един мултицет от пет лева и мериш
Има неща, които компютърът няма как да хване 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”