Проблем с компютърът на Голф 3 бензин - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
diyang
Автомобил:
Двигател:

Проблем с компютърът на Голф 3 бензин - РЕШЕНО

Мнениеот diyang » Чет 31 май 2007 16:40

Здравейте, имам голф 3 1.4 бензин с газова. Напоследък несхто имам проблем с колата като загрее и се дави, гасне и не мога после да я запаля. Занесох я на сервиз и ми казаха какво и е и те ми казаха че ще ми правят компютърна диагностика че можело да има грешки някъкви. Преди малко ми звъннаха че не можели да влязат в компютъра. Помогнете ми ако можете или ме насочете на коъ сервиз да ида, живея в младост.
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с компютърът на Голф 3 бензин

Мнениеот chefito » Чет 31 май 2007 16:44

diyang написа:Здравейте, имам голф 3 1.4 бензин с газова. Напоследък несхто имам проблем с колата като загрее и се дави, гасне и не мога после да я запаля. Занесох я на сервиз и ми казаха какво и е и те ми казаха че ще ми правят компютърна диагностика че можело да има грешки някъкви. Преди малко ми звъннаха че не можели да влязат в компютъра. Помогнете ми ако можете или ме насочете на коъ сервиз да ида, живея в младост.

1. Имаш ли ресет на компа?
2. Как по дяволите я занесе?
3. Така както си обяснил си мисля че е натрупал грешки и просто трябва да се зачистят. Като начало махни клемите на акумулатора и според мен проблема на бензин ще изчезне...
4. След това сложи един ресет на компа и си на 6...
5. А това че не могат да влезнат в компа направо ме хвърли в бездънна яма....не ми го побира....той ако е изгорял няма да бачка изобщо колата на бензин ще гасне веднага като запали...

П.с. ЧАК СЕГА ПРОЧЕТОХ ВНИМАТЕЛНО> ПРОБЛЕМИТЕ КОГА ГИ ПРАВИ? На безнин или на газ или и на двете?

Потребителски аватар
diyang
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diyang » Чет 31 май 2007 16:51

Ми карам предимно на гас но като почне да придърпва обръщам на бензин но не помага. Мисля че имам реле което ресетва уж компютъра като се превключва от бензин на гас(казаха ми това ще ти чисти грешките). Между другото нещо не ми работи термостата, дали не е тожа проблем? Къде да ида на качественна диагностика на компютъра. Ако може да е около младост.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 май 2007 16:59

diyang написа:Ми карам предимно на гас но като почне да придърпва обръщам на бензин но не помага. Мисля че имам реле което ресетва уж компютъра като се превключва от бензин на гас(казаха ми това ще ти чисти грешките). Между другото нещо не ми работи термостата, дали не е тожа проблем? Къде да ида на качественна диагностика на компютъра. Ако може да е около младост.

кабели и свещи сменял ли си?

а за свястна диагностика Ваското1 - виж в сервизи и си запиши час!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 май 2007 17:01

Потребителски аватар
diyang
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diyang » Чет 31 май 2007 17:01

Свещите ги смених преди 1 месец, кабелите и капачките не били в перфектно състояние но ставали ми казаха.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 май 2007 17:04

diyang написа:Свещите ги смених преди 1 месец, кабелите и капачките не били в перфектно състояние но ставали ми казаха.

смело отивай при тоя майстор който ти посочих и не се тревожи според мен не е нещо кой знае колко сериозно:

нов комп е 60-70 лв...

/губиш ли антифриз?/

Потребителски аватар
diyang
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diyang » Чет 31 май 2007 17:07

Губя малко но то е от газовата, вижда се къде сълзи. А къде се намира тоя сервиз?

Потребителски аватар
diyang
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diyang » Чет 31 май 2007 17:38

А всъшност някой може ли да ми каже какъв е тоя бордови компютър и какво представлява тая диагностика. Колата ми е Голф 3 моноинжекция 1.4 бензин декември 92 година.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 май 2007 17:53

diyang написа:А всъшност някой може ли да ми каже какъв е тоя бордови компютър и какво представлява тая диагностика. Колата ми е Голф 3 моноинжекция 1.4 бензин декември 92 година.

нямаш бордови комп....

има ECU - това е една кутия която отдясно под корите на чистачките. В нея влизат данни от няколко датчика и забърква празният ход и количеството гориво което да пуска карбуратора /моноинжекцията/. На диагнозато се виждат записаните грешки. Самата цена е около 10-15 лв. Отивай смело при васко бе не го мисли. НЯМА ДА ТЕ ИЗЛЪЖЕ!

Потребителски аватар
diyang
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diyang » Сря 09 яну 2008 8:57

Оправих проблема. Запушен маркуч на изхода на казанчето на парното. Благодаря на всички!

Потребителски аватар
Mariqnski
Автомобил: VW Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 2.0 1996
Контакти:

Re: Проблем с компютърът на Голф 3 бензин - РЕШЕНО

Мнениеот Mariqnski » Вто 19 ное 2013 19:37

Здравейте колеги . Имам следния проблем Имам голф 3 1,4 моно с газова уредба . Колата се кара всеки ден по малко на бензин и като позагреее на газ . Вчера обаче я запалих на място угасих я , и след малко като тръгнах да я паля бензиновата помпа не се чуваше . ( имам имобилайзер слаган допълнително , когато дам на контакт помпата се чува за 2 3 секунди и спира ) Имах същия проблем преди време и излезе от релето . Днес отидох при майстор . Релето си беше ок замери го , бензиновата помпа и те е ок . Замери компютъра на колата и ми каза , че не давал + или -(не помня точно) към релето за бензиновата помпа . Направи ми колата когато дам на контакт помпата да не изкючва както правеше преди и ми каза , че не е проблем стига да не забравя колата на контакт . Кажете мнение , да копувам ли друг компютър за колата ?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 19 ное 2013 20:01

То този "компютър "(ЕБУ) се ремонтира,но като нямате спец в тази област ,по-добре си куп такъв втора ръка!Препоръчително! :a045 защото после :bishop

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 19 ное 2013 20:34

Коя верига прекъсва този допълнителен имобилайзер,аларма имаш ли? Някои слагат реле за прекъсване на бенз помпа при работа на газ ти имаш ли? Тези неща провери и тогава мисли за комп.

Потребителски аватар
Mariqnski
Автомобил: VW Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 2.0 1996
Контакти:

Мнениеот Mariqnski » Вто 19 ное 2013 23:48

Ами имам аларма , когато я слагаха сложиха и емобилайзера. Колата винаги пали на бензин и при форсиране до 2000 оборота обръща сама на газ . Момчето вади компа и го замерва каза там дали има маса и ми каза , че не дава минус към релето за бензиновата помпа :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”