Здравейте, наскоро се сдобих с Golf 7 1.6 TDI 110hp Estate модел 2015. Колата е на 92к км и е сервизирана само в Германия (маслото е Castrol 5w30 ll)
Престои смяна на масло и филтри.
Смятам да ползвам дългосрочно колата и се чудя дали да я водя в Порше Изток за програмите 4+ Сервиз на Фолксваген. Гледах цени около 500лв за смяна на масла и филтри.
Отделно се свързах с друг сервиз в София и те работят с масла на Bardahl, които не са long life (човека ми препоръча в БГ да не ползвам long life и да сменям по-често).

Golf 7 1.6 TDI 110hp 2015 - официален сервиз или не за смяна на масло
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Официален сервиз или не за поддръжка на GOLF MK7 ?
За смяна на масло и филтри може да се направи навсякъде, не е нещо сложно. Можеш да го направиш и сам. Зануляване на инспекция можеш да направиш и през таблото.
Задължително използвай масло по предписанията и хубави филтри. От клубния магазин можеш да купиш качествени масла и филтри по спецификация.
Маслото задължително трябва да бъде лонглайф, 5/30, стандарт на ФВ 504/507. Дали да сменяш на 30 хиляди км - не разбира се, не и при нашите условия. Аз лично сменям на 15 000, някои на 10 000.
Въздушният филтър може и веднъж между смяната на маслото - в БГ е доста запрашено.
За за обобщим - не виждам причина да сменяш масло и филтри в официалния сервиз. За ангренаж и други сериозни неща е вече друга бира и лично аз предпочитам там.
Задължително използвай масло по предписанията и хубави филтри. От клубния магазин можеш да купиш качествени масла и филтри по спецификация.
Маслото задължително трябва да бъде лонглайф, 5/30, стандарт на ФВ 504/507. Дали да сменяш на 30 хиляди км - не разбира се, не и при нашите условия. Аз лично сменям на 15 000, някои на 10 000.
Въздушният филтър може и веднъж между смяната на маслото - в БГ е доста запрашено.
За за обобщим - не виждам причина да сменяш масло и филтри в официалния сервиз. За ангренаж и други сериозни неща е вече друга бира и лично аз предпочитам там.
- Ник никишето
- Автомобил: Golf G60
- Двигател: Pg 1990
Re: Официален сервиз или не за поддръжка на GOLF MK7 ?
Колега силно ти препоръчвам да не стъпваш в оторизиран сервиз ! Работим с хора който прекратяват гаранционното обслужване ,има ме и коли който до скоро са били в гаранция и сменя ме ужж сменени неща . Наистина удължения живот на маслото е малко не подходящо тук за наще горива но ако се кара доста извън градско не е голяма драма .
Последна промяна от Ник никишето на Сря 08 яну 2020 23:18, променено общо 1 път.
Re: Golf 7 1.6 TDI 110hp 2015 - официален сервиз или не за смяна на масло
Ползвайте масло със спецификация 507 00 5W 30. От VW препоръчват Castrol. Не е толкова важна марката масло, колкото да не е менте. За това, само от официален вносител или доказан търговец.
Последна промяна от dimjek на Сря 08 яну 2020 21:33, променено общо 1 път.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо не схващам,хем да се сменя маслото на максимум 15 000,хем да се слага long life,какъв е смисъла ??
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Единствената спецификация, която е позволена за тези двигатели е VW 507.00, като това е long life спецификация. Без значение дали ще се кара Long life или не. Само че при Castrol по едно време имаше няколко вида масла 5W30, всичките уж отговаряха на 507.00, но не на всичките пишеше Long life III. Аз сипвах дълго време Edge professional, което в началото имаше UV маркер, с който беше по-трудно да се фалшифицира. Сменях го всяка година преди зимата, като за година минавам около 25000км. Проблеми с двигателя не съм имал, Голфа вече е на почти 227000км, всичките направени от мен в България. Винаги обаче слагам оригинални филтри VW, дори и въздушния
. Сега сипвам масло, което е предназначено за бусове TGE (Crafter) при които се допуска даже пробег 50000 между смените. На тубите пак пише, че е 507.00
Според мен 507.00 е някакъв минимум на качеството, като е възможно някои масла да го надхвърлят, и затова е добре на тубите да пише Long life III.
По въпроса със смяната, поне при Golf 6 всеки нормален човек дори и без техническа култура би се справил лесно и без проблем. Виждал съм новата версия 1.6TDI в Octavia и според мен няма да е по-трудна за обслужване от старата. Няма смисъл да се ходи в официалния сервиз. На първото ми и единствено обслужване в официален сервиз през далечната вече 2011г изродите от Порше ми таксуваха маслото по 50лв литъра
Трябва да се има предвид, че оригинални масла и филтри могат да се купуват и от търговската мрежа, като често цените са доста по-приемливи в сравнение с Порше например.

По въпроса със смяната, поне при Golf 6 всеки нормален човек дори и без техническа култура би се справил лесно и без проблем. Виждал съм новата версия 1.6TDI в Octavia и според мен няма да е по-трудна за обслужване от старата. Няма смисъл да се ходи в официалния сервиз. На първото ми и единствено обслужване в официален сервиз през далечната вече 2011г изродите от Порше ми таксуваха маслото по 50лв литъра

-
- Автомобил: Passat B8-5
- Двигател: 150 TDI 7DSG
Аз също считам че смяната на маслото в двигател и филтри не следва да се правят в официален сервиз на марката.Там се дават едни 200-300 лв излишни.Въздушен филтър и филтър на купето категорично можеш сам да смениш без да си технически грамотен.Показани са клипчета в YOUTUBE как се прави.Двигателното масло с масления филтър можеш както сам така и в maxcar да го смениш.Аз лично нямам условия и време да се занимавам сам с тази процедура.Филтрите МАNN си вземам от bparts , а маслото от ato24 с общите поръчки на фейсбук групата.Също смятам. че за смяна на ангренажа с водна помпа следва да се посети официаленния сервиз.
Благодаря на всички.
Минах през MaxCar и работата е свършена (280лв - 5л масло VW Long Life + 4 филтъра и труд)
Минах през MaxCar и работата е свършена (280лв - 5л масло VW Long Life + 4 филтъра и труд)
Re: RE: Re: Golf 7 1.6 TDI 110hp 2015 - официален сервиз или не за смяна на масло
[emoji849][emoji849][emoji849][emoji50][emoji50][emoji50]Shukera написа:Благодаря на всички.
В момента маслото VW long life 5л. е 95,90лв. в maxcar. Смяната му е 9,90лв..
Остават 3бр. филтри и смяната им.... 174лв..
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Последна промяна от dimjek на Пет 10 яну 2020 14:28, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”