Golf MK4 2001г. 1.9 TDI Заключва се сам

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stoqng76
Автомобил: Passat B6 bluemotion TDI 77kw
Двигател: BLS 105ps

Golf MK4 2001г. 1.9 TDI Заключва се сам

Мнениеот stoqng76 » Сря 29 яну 2020 21:01

Здравейте,
Колата е Golf MK4 2001г. 1.9 TDI 101 ps.Прочетох доста теми и не намерих решение за проблема ми и отварям нова тема.От два дена започна да се заключва сама :eek Докато се прибирам от работа,пътувам 25 км и почна с досадното заключване.Като е изтинала колата се заключва през 2 мин. но като загрее и се стопли купето няма отключване :banghead Аз натискам бутона за отключване и веднага заключва :eek Това го прави и на работещ автомобил с копчето на вратата и ако е загасен мотора и съм отвън с дистанционното.Само премигват плафоните и заключва.Колата е без заводска аларма,слаган е допълнителен модул за дистанционно заключване.Друго което забелязвам е ,че се заключват трите врати без шофьорската.Лампата на имобилайзера почва да мига след заключване,но предна лява врата си е отключена.Ако е топло вече в колата мога да отворя вратите само при работещ двигател и от вътре.От вън даже и с ключа от двете страни се заключва веднага след отключване.Като изтине се отключва нормално и след 5 мин. пак започва с номерата :banghead Като карам и се заключи я оставям така и след малко пак чувам как набива сигнал за заключване,все едно натискам копчето.Всяка една врата при отваряне задейства плафона нормално и гаснат при затваряне нормално.Плафоните на предни врати също светят нормално,зумер за забравени фарове работи,вратата на багажника ако работи двигател или е на контакт има зумер и надпис на фиса ,че е отворен багажника
Снощи разглобих предна лява врата.Първо махнах модула за управление на стъкла,но проблема остана.После разглобих всичко и свалих бравата.Повторих всички спойки и ги направих стабилни,понеже прочетох,че помага.Сглобих всичко и бавно и внимателно.Заработи перфектно и реших,че съм се оправил,но днес проблема си е пак на лице :banghead Вече не знам къде да търся проблема и пиша за помощ във форума :confused
За утре съм намислил да мина след работа да погледнем колата на Vag-Kom и да си купя една нова брава ,която евентуално в събота да сменя.Дано не греша но за сега мисля,че бравата е дала фира.Приемам всякаква помощ :redface Линкове ,съвети от хора който са се сблъсквали с подобен проблем :cool

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Golf MK4 2001г. 1.9 TDI Заключва се сам

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 29 яну 2020 21:19

Кабелите в маншоните погледна ли?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 29 яну 2020 21:28

Според мен е от допълнително монтираната аларма. Ако можеш я изключи за проба, или отиди при алармаджия.

Потребителски аватар
stoqng76

Мнениеот stoqng76 » Сря 29 яну 2020 22:08

Кабелите в маншона са наред.
Не е от допълнителното централно,пробвано е.

Потребителски аватар
stoqng76

Мнениеот stoqng76 » Чет 30 яну 2020 20:16

Да напиша развитието по темата :confused
Бях на диагностика с Vag-Kom и беше записана следната грешка:
01030-Central Locking Key Switch;Driver Side;lock
29-00 - Short to Ground

Потвърждава се мнението,че проблема е от предна лява брава.Момчето което ми погледна колата каза да сменям бравата ако имам възможност :cool Поради многото разглобяване и трудно сваляне и качване,не си струва да се пробва запояване и ремонтиране на старата.
Поръчах вече нова брава :biggrin надявам се в събота да се получи монтажа и да забравя за проблема :mhihi
Ще пиша пак като има развитие. :k050

Потребителски аватар
stoqng76

Мнениеот stoqng76 » Съб 01 фев 2020 20:53

Новата брава пристигна :biggrin някаква чешка уж
20200201_204027.jpg

Днес след обед спокойно и внимателно разглобих всичко и смених бравата.След монтажа всичко заработи нормално.Даже сега се затваря като нова.За сега проблеми няма ,дано всичко е наред и да няма изненади :c020 Надявам се новата брава да излезе читава и да кара дълго :mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”