Голф 4 - удар в бордюр
Голф 4 - удар в бордюр
Здравейте, днес на излизане от един паркинг щяха да ме ударят и за да не стане това качих задната гума на един доста висок бордюр. Карах с не повече от 10-12км в час но се чу доста зловещо. Джантата не е одрана, гумата е малко остъргана, все едно съм се допрял при паркиране. Покарах колата, не виждам разлика, но четох разни неща и доста се уплаших за заден мост и т.н. проблема е, че съм на стаж в болница в чужд град доста надалеч, а няма къде да остана трябва да се прибера, и се притеснявам безопасно ли е да карам? Как да разбера има ли и нещо? Колта е голф 4, джантите са алуминиеви, но точно тази която ударих е стоманена, тъй като спуках гума скоро и още не съм я оправял. Благодаря ви предварително!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4 - удар в бордюр
Намери права отсечка и карай направо. Спри радиото. Ако не се чуват някакви странни звуци, няма вибрации - карай смело и се ослушвай от време на време.
Разклати колата на място странично и нагоре-надолу. Погледни визуално дали амортисьорът не омаслен или дали има видими след от удар или остъргване по някои от частите по окачването.
Разклати колата на място странично и нагоре-надолу. Погледни визуално дали амортисьорът не омаслен или дали има видими след от удар или остъргване по някои от частите по окачването.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Това зловещото издумкване най-вероятно е било от удара при качването /или слизането/ от бордюра по дъното на купето,което може да доведе най-много до козметични проблеми,карай смело и като имаш възможност я огледай отдолу за поражения !
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Окачването на колата е създадено точно за това- да поема и абсорбира ударите от дупки и неравности. Не мисля, че при удар с 10тина км/ч. ще се случи нещо сериозно с окачването- най много гумата и джантата да се скапят. Е... има и изключения, но това е. 

Много ви благодаря! Всичко изглежда наред засега, но благодарение на вас се прибрах спокоен!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Все пак е добре да я качиш на подемник или канал и да огледаш отдолу. Най-малкото някой спирачен маркуч да не е пострадал.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”