Температурен датчик голф 3 1.8 ААМ
Температурен датчик голф 3 1.8 ААМ
Добър вечер на всички имам проблем с моето голфче голф 3 1.8 ААМ така проблема е следния колата не е карана 2 седмици примерно давам контакт и веднага показва 80 градуса а не е карана и навън е студено два датчика смених и пак няма никакъв резултат искам да отбележа че четох доста теми и пише да извадя буксата да дам мостче с едно кабелче не си спомням кой понове бяха и стрелката трябва да отиде в крайно положение 120-30 градуса но при мен не е получава ... тряжва ли на самата букса да има ток или не защото на моята няма и табла сменях 2 3 от работещи коли и пак същите мизерии прави дам ли контакт отива 80 градуса дори да не е карана месец смених бушониерата защото имаше окиси и беше доста зле отвътре кабелите ги гледа ел майстор и каза че няма скъсани оголени и са изправни ... някой ако може да сподели мнение ако е имал същия проблем ше съм благодарен или в краен случай да му забода уред за температура на таблото.... благодаря предварително
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Температурен датчик голф 3
Според мен имаш окисляване по кабелите което дава на късо.
Проследи и огледай хубаво кабелите от датчика.
Проследи и огледай хубаво кабелите от датчика.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Датчика реално си променя съпротивлението при промяна на температурата. Тази промяна на съпротивлението се изобразява чрез стрелката на таблото. Щом като дадеш на късо стрелката не отива в крайно положение, явно имаш лоша връзка някъде по кабелите (изкуствено се вдига съпротивлението на цялата верига и затова ти показва директно 80 градуса)
Нека колегите да ме поправят, ако греша.
Нека колегите да ме поправят, ако греша.
Ясно а да пусна нови кабели за проба как да ги вържа някакви идеи всички букси на бушониерата са проверени... не ми се сваля пак цялото табло но с краен случай ще го направя...
- dontaskdontsay
Сега ти четох другата тема която е за същия проблем. Вкарал си се в голям филм
Там споменаваш че някой е рязал и преправял инсталацията. Струва ми се че май са ти отрязали кабела за датчика затова и там нямаш никакво напрежение. За сметка на това другия край на кабела (който отива в таблото) са го вързали не където трябва и затова ти отчита постоянна температура. Разбира се така от разстояние само можем да гадаем
затова по добре закарай колата на някого да я погледне. А и ти самият си казал че не си наясно с тези неща.
Ама щом си мераклия да я правиш сам то тогава действай
П.П: Това направи ли го:
П.П.2: Абе малко трудно ти разбирам дългите изречения ама като ги прочета 2-3 пъти и почвам да те разбирам
А сега тия два кабела (Кафяв с Бяло и Жълт с Червено) ги закарай до датчика и трябва да си готов.
На датчика крачета 1 и 2 са с кафяв кабел. Ти трябва да подадеш - (маса) до краче номер 2. Кеф ти да го вземеш от кафявия и белия, кеф ти от миносувата клема на акумулатора... важното е там да имаш маса. Краче номер 4 си е със жълто и червено там няма да сбъркаш.
Качвам ти снимка за да добиеш представа кое краче кой номер е.
Не забравяй да изолираш старите кабели след като ги прекъснеш, също така и новите!

Ама щом си мераклия да я правиш сам то тогава действай

П.П: Това направи ли го:
@van4ooo Жълто/червен отива на 23ти пин на таблото(след 95г.) а кафевия е маса.Пусни си нов кабел до таблото или прозвъни стария дали е наред.
П.П.2: Абе малко трудно ти разбирам дългите изречения ама като ги прочета 2-3 пъти и почвам да те разбирам

dido.gti написа:... след като ги обедених стрелката отиде в крайно дясно положение...
А сега тия два кабела (Кафяв с Бяло и Жълт с Червено) ги закарай до датчика и трябва да си готов.
На датчика крачета 1 и 2 са с кафяв кабел. Ти трябва да подадеш - (маса) до краче номер 2. Кеф ти да го вземеш от кафявия и белия, кеф ти от миносувата клема на акумулатора... важното е там да имаш маса. Краче номер 4 си е със жълто и червено там няма да сбъркаш.
Качвам ти снимка за да добиеш представа кое краче кой номер е.
Не забравяй да изолираш старите кабели след като ги прекъснеш, също така и новите!
- Прикачени файлове
-
- dat4ik.jpg (29.46 KиБ) Видяна 3498 пъти
Много благодаря и закарах колата на майстор отвори схеми и ми каза Всичко е свързано правилно ще пробвам като ми остане време да пусна нови кабели и ще отговоря благодаря.. и да закарах колата на майстор и думите бяха че инсталацията може би има оголени кабели и трябва да се свалят табла пластмаси и тн или да се отърва от нея ....

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Алармата не би следвало да има общо с датчика за температурата.
Ясно ама това реле за алармата ли е служило или си го имат вс тройки?!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Само като го видиш то си казва, че не е заводско изпълнение.
И аз така заложих но защо е сложено не знам.. ще взема да го откача да пробвам
Така проверих това реле отива към халогените не знам поради каква причина но кабелите единия е маса другия е плюс другите 2 към ляв и десем халоген и вързан с една обувка към клемата на акумулатора махнах кабелите от релето и нямаше никаква промяна и изолирах кабелите и ги оставих...някакви предложение как да свържа кабелите за да сработи уреда или да купя уред за температура с датчик и да го бодна някъде??!
- dontaskdontsay
Добре де, нали каза че като допреш "жълт с червено" и "кафяво с бяло", температурата скача до 120С?
Re: Температурен датчик голф 3 1.8 ААМ
Не отива до 120C а казах че трябва да отива а моето като дам мостче с едно кабелче не прави абсолютно нищо...
- dontaskdontsay
Re: Температурен датчик голф 3 1.8 ААМ
Тогава ми преведи тази част, щото аз под крайно дясно разбирам 120С.
dido.gti написа:Здравейте днеска отново човърках по бушониерата и стигнах до извода че е вързвано съпротивление...не се разбирам много но.. след като срязах кабела кафяво с бяло сттелката отново си стоеше на 80 градуса явно + плюсовия кабел е вързан и на маса или поне аз така си го обясних след като ги обедених стрелката отиде в крайно дясно положение реших да споделя просто и ще карам в най скоро време колата на токаджия лека вечер на всички
Свързах пробна лампа на кафяво с бяло кабела - а жълто с червено + лампата светна но примигаше постоянно на бушониерата я вързах!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”