Здравейте , имам 2 проблема. И двата са ту ги има, ту не.
Единият е с подаването на газ. От време на време както си карам и държа педала в едно положение усещам как оборотите се променят леко и в същото време като настъпя педала никаква реакция. Не го ли отпусна напълно и да настисна пак не се оправя или поне не съм чакал повече от няколко секунди тъй като то все или в завой ще ме хване или в трафика като цяло. Позачетох се из чужди форуми и точно за тоя двигател нищо не открих ама за 2.0 или 1.8т няколко човека са остановили ,че като караш под 1/4 в резервоара и така правело други ,че помпата нещо сдавала багажа и след смяна се оправяло. А друг ,че нито пълен резервоар нито смяна на помпата помогнала. Колата е с газово и на газ прави същото. А там винаги е поне на половина. Бензина също гледам да го държа около 1/4. Не мисля ,че е от педала ,защото при повторно натискане си бачка в кажи речи същото положение. Иначе не изписва грешки и лампи да светват.
Вторият проблем е ,че при тръгване по-рязко от място да речем светофара единият от предните апарати явно не се прибира веднага или просто нещо по апаратите проскърцва за части от секундата. Този звук се чува само тогава. Иначе ако да речем тръгна рязко няколко секунди след като пусна педала на спирачката няма звук. Също и ако задържа само на ръчната и да тръгна не се чува. При спиране също не чувам звук. Възможно ли е ламаринките които държат накладките да проскърцват някак?
Голф 4 1.6 16v оборотите се променят, единият от предните апарати не се прибира веднага
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Re: Голф 4 1.6 16v оборотите се променят, единият от предните апарати не се прибира веднага
1. Колега защо, не наптавиш една диагностика.Така на сляпо, много вероятности- Темп.датчик , дросел чистене и адаптация .... и т.н.
По 2-рия, изчисти апаратите, най-вече където има, движещи елементи.
По 2-рия, изчисти апаратите, най-вече където има, движещи елементи.
Re: Голф 4 1.6 16v оборотите се променят, единият от предните апарати не се прибира веднага
Няма грешки свързани с педала или дросела. Като цяло нищо свързано с това. Дросела е чистен преди 2 месеца ама той и не беше мръсен. Пръснах го с препарата ,защото така и така го свалих. И е адаптиран. По съм склонен да вярвам ,че е от помпата ,защото наистина тази загуба на сигнал понякога се получава през няколко дни може и веднъж в седмицат а може и на ден по няколко пъти, но не знам. Очаквах някой да сподели опит ако му се е случило.
Скоро ще сменям течността и ще провера апаратите. Каква грес е препоръчително да се ползва ,че съм чувал различни мнения.
Скоро ще сменям течността и ще провера апаратите. Каква грес е препоръчително да се ползва ,че съм чувал различни мнения.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
gddbg написа:Скоро ще сменям течността и ще провера апаратите. Каква грес е препоръчително да се ползва ,че съм чувал различни мнения.
Какво значи да ги "провериш"? Апаратът ако се отваря се сменят всички уплътнения в него (заедно с маншона), почиства се и се затваря. Грес - не бих те съветвал да ползваш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”