Сакън, не ми се рови надолу по генерацията - така или иначе ще я подменя цялата и нея, след като монтирам главата. Но колекторът ще си остане моя си. Както и смукателният - заради карбуратора.
Ще остана с карбуратора - вярното 2ЕЕ досега 5-та година не ме е предало (пу, да не му е уроки).
Нещо по въпроса с камерата в главата или ще е по трудния начин - с мерене

?
Не гоня чудеса с този ъпгрейд (както е видно с ползвания карбуратор 2ЕЕ, който междувпрочем се монтира и на Мерцедес 190 2.0 с мощност 105к.с.). Наясно съм, че колата ми ще е далеч, далеч от 112-те кончета, още повече, че засега ще остане 1.6-литров работният обем на двигателя. По-натам, живот и здраве, планирам смяна на карантията - колянов вал, бутала, за да си стане 1.8-литрова, надявам се съединителят да устиска още някой месец, докато това стане (за да го сменя и него с по-голям 210мм). Смятам да го направя края на лятото това. Подготвил съм си и маслен охладител, който ще монтирам заедно с "новата" глава. Най-накрая си взех и конзола за него с два датчика, да си гледам температурата на маслото на таблото.