Подлакътник за Голф 5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Подлакътник за Голф 5
Здравейте колеги,отскоро съм собственик на Голф 5 1.9TDI 90к 2007г. Искам да попитам за този тип барче,може ли да се сложи подлакътник или е имало и е махнат?

- papa franku
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Подлакътник за Голф 5
Едва ли е имало, може да си сложиш оригинално, маха се цяла пласмаса към която е задния къп холдър и трябва да си намериш втора ръка подлакътник. Ето видео https://www.youtube.com/watch?v=Vl0ZLX_Hhxs
Има някакви афтърмаркет, които се хващат с видии, стоят много грозно и се клатят, не ти ги препоръчвам.
Подлакътника е много готина екстра и много и се кефя, наистина придава много комфорт. Оригиналния подлакътник се наглася във височина и дължина. Внимавай като търсиш втора ръка защото са малко финни и механизма им лесно се чупи. Гледам, че са по 50тина лева https://autopartsfranz.com/bg/product/i15305/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-VW-Golf-5-1.6-FSI-115-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8.html. Огледай този клип и други има, прецени какви инструменти ще ти трябват и после покажи резултата. Най-вероятно са торкс накрайници за болтовете, вземи си един комплект ако нямаш, повечето пласмаси по тая кола и без това са с такива и ще ти се наложи да ги използваш не веднъж. Работата не изглежда сложна, само е пипкава, едва ли ще ти трябва майстор за това, в нета има мноого клипове в които обесняват какво се прави.
Има някакви афтърмаркет, които се хващат с видии, стоят много грозно и се клатят, не ти ги препоръчвам.
Подлакътника е много готина екстра и много и се кефя, наистина придава много комфорт. Оригиналния подлакътник се наглася във височина и дължина. Внимавай като търсиш втора ръка защото са малко финни и механизма им лесно се чупи. Гледам, че са по 50тина лева https://autopartsfranz.com/bg/product/i15305/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-VW-Golf-5-1.6-FSI-115-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8.html. Огледай този клип и други има, прецени какви инструменти ще ти трябват и после покажи резултата. Най-вероятно са торкс накрайници за болтовете, вземи си един комплект ако нямаш, повечето пласмаси по тая кола и без това са с такива и ще ти се наложи да ги използваш не веднъж. Работата не изглежда сложна, само е пипкава, едва ли ще ти трябва майстор за това, в нета има мноого клипове в които обесняват какво се прави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, и аз мисля, че най-добре е оригинален да сложа.. иначе ми излиза това като алтернатива .. https://m.aliexpress.com/item/400028778 ... .jpg_.webp
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не съм го пробвал това, разбира се, но съм доста резервиран към алтернативата.
По 2 причини:
1. Не съм сигурен до колко плътно ще застава това в къп-холдъра и дали няма да се клати и да трака
2. На моя подлакътник направо си лягам, а понякога се и набирам на него.
Гарантирано къп-холдъра ще изпращи много неприятно и ще имаш няколко парчета пластмаса в повече от желаното
Просто не е предназначен за подобно натоварване, а се получава доста дълго рамо, ако се облегнеш в предния край на подлакътника
По 2 причини:
1. Не съм сигурен до колко плътно ще застава това в къп-холдъра и дали няма да се клати и да трака
2. На моя подлакътник направо си лягам, а понякога се и набирам на него.

Просто не е предназначен за подобно натоварване, а се получава доста дълго рамо, ако се облегнеш в предния край на подлакътника
- papa franku
- Автомобил:
- Двигател:
За 25 долара, който е най-ефтия от обявата в алито по-добре си вземи оригинален от БГ. Ако поръчваш нещо от алиекспрес над 30 ЛЕВА пиши на продавача да обяви на пакета по-ниска цена. Иначе ще трябва да се разправяш с митници, да платиш мито, такса обслужване, такса съхранение и да ходиш поне 2 пъти до митницата.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Вземи си истински.
А по отношение на пратките на ниска стойност,от 01.07.2021 всичко което влиза от държави извън ЕС ще се спира. Да си знаете...
А по отношение на пратките на ниска стойност,от 01.07.2021 всичко което влиза от държави извън ЕС ще се спира. Да си знаете...
- jery69111
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: CBEA 2009
Не видях темата и пуснах нова,но ми бяхте полезни,благодаря! А за това чудо на техниката какво мислите https://www.olx.bg/d/ad/nov-luks-podlak ... 6T4yr.html, яко дърво изглежда, а съдържало всички часии за монтаж?!
- papa franku
- Автомобил:
- Двигател:
Не си оциганявай колата, вземи си оригинален 2ра ръка. Тоя ще се клати като на магаре мандарините, отделно няма регулиране на дължина, вероятно и на височина, а елементите за монтаж сигурно са рапиди
- jery69111
Не съм си и помислял, но @papa franku дали с подлакътника ще ми дадат и декоративните пластмаси? На обявата която си постнал е само основта на подлакътника! А гоним и цвят... 

- papa franku
- Автомобил:
- Двигател:
Морги и коли на части бол, за ефтино и хубаво иска повече търсене, аз мулти волан си търся за под 300лв с модула също, от месеци проверявам сайтовете, излезе един за 350 и на другия ден беше продаден.
Голфа е толкова модулен, че може да си добавиш повечето екстри без много мъки и майсторене
Голфа е толкова модулен, че може да си добавиш повечето екстри без много мъки и майсторене
- jery69111
papa franku написа:
Опа,с Голф с багажник съм,демек Джета!

Благодаря за помоща и успешна седмица!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”