преди почти 2 месеца си взех MK5 1.6i 102hp 2007. Да ми е честит !

Има мънички незабележими забележки, но има и една,която ми троши нервите всеки ден.
Очевидно предишният собственик е бил голям тарикат и е карал колата със закопчан колан като е сядал върху него. Вследствие на това дългогодишно стоене в закопчано положение датчика явно се е прецакал.И в момента когато седна и си закопчая колана по нормалния начин,датчика не го засича и съответно ми свети лампата на таблото и........нали го знаете онова "готино" пищене

Когато натисна закопчалката навътре се оправя, но пусна ли я - пак започва. В някои случаи не се обажда въобще. Например сутрин тръгвам за работа и през целия път нямам проблеми, но навръщане задължително напомня за себе си.
Въпросите ми са: Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил? Има ли начин да го оправя сам някоя вечер без да ходя по майстори (просто защото нямам време да отида). Ако не може да се оправи лесно, то тогава ще ми препоръчате ли място в Пловдив,където да отида,за да ми решат проблема(ще е супер ако работят през уикенда)?
Не искам да спирам датчика. Искам всичко да си работи фабрично. Нямам проблеми да карам с колан, дори се чувствам некомфортно без него.
А да..... и няква идея колко би ми струвало ?