Golf 4 1.6 16v aus Няколко въпроса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gddbg
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.6 16v aus Няколко въпроса

Мнениеот gddbg » Сря 15 юли 2020 23:55

Здравейте, преди няколко дена ми излезе следната грешка Р0170 която до колкото разбрах е от кофти пропорция гориво/въздух. Колата има газово. Зачудих се тая грешка ми я отчита в периода когато е на бензин или и докато е на газ? Предполагам не различава кога какво. Гледах ,че може да е от доста неща. Мап датчика е сменян преди няколко месеца и отпада като вариант. Четох и за картерната вентилация ама тя е на има няма 50к км. Предната ламбда сонда също я дават като вариант ,но не знам какви стойности трябва да имам при замерване. И дали мога сам да я замеря или трябва по-специализирана апаратура? И някакъв съвет как да проверя за пропуски на въздух по всмукателния колектор. Чувал съм за шише с вода и малко сапун ама не знам дали е мн ефективно. Възможно ли е да е от газовата нещо?

И искам да попитам за гумените маншони през които минават кабелите на вратата на багажника които са две.
Как става смяната. Намерих само някво клипче от голф 3 и то вадиш целият сноп кабели ,после им махаш буксите, за да останат само кабелите и да се смени гумената част. Има ли по-лесен начин или и при голф 4 е същата каша?

И последен въпрос. Преди няколко месеца смених тампоните на стабилизиращата щанга и взех уж от хубавите, но отвътре нямаха това това покритие и ми казаха,че може да поскърцват. В началото беше ок обаче от известно време почнаха да скърцат през всяка неравност. Мога ли да сложа някаква подложка или с някаква грес да намажа, че е доста дразнещо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”