Здравейте,
От няколко дни имам следния проблем - като пусна Вентилатора да върти без значение дали е на климатик, вентилатор само или на топло, работи известно време и после спира все едно съм спрял тотално въздуха в купето. До вчера работеше известно време и после спираше и можеше пак да се пусне за кратко, а сега изобщо не се пуска вентилатора.
Моля за съвети и насоки какви стъпки да предприема, дали нещо аз мога да го направя или да търся сервиз? Също ако съм за сервиз къде бихте ми препоръчали да ида в София?
Благодаря предварително!
Голф 4 1.9tdi 110кс Вентилатора спря да работи
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.9tdi 110кс Вентилатора спря да работи
На всички степени ли го прави това ? Пробвай на най-силната дали ще спре.
-
- Автомобил: Golfче
- Двигател: AHF
Да, на всички степени го прави, дори на 4 все едно съм спрял тотално въздуха за купето и не се чува да върти вентилатора. За сравнение преди дори на 0 степен се усещаше леко движение на въздуха.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Прегледай му бушона да не е нагоряло гнездото! Иначе за сервиз в София виж сервиз Елбатрон. Имат тема в раздела за сервизите.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Точно описаното държане го имах пролетта на 2017 г.
четки са износени и увисват / не достигат колектора/. Сваляй го и ги смени 9-10 лв са четки на Бош./ сложих HX 341 3134320341 с леко припиляване/. Не го мъчи вентилатора - СПРИ го за да не надереш колектора с пружинките. Сега позахапва по-малко , но като останат на 2-3мм четките може да се наврат в процепа .
четки са износени и увисват / не достигат колектора/. Сваляй го и ги смени 9-10 лв са четки на Бош./ сложих HX 341 3134320341 с леко припиляване/. Не го мъчи вентилатора - СПРИ го за да не надереш колектора с пружинките. Сега позахапва по-малко , но като останат на 2-3мм четките може да се наврат в процепа .
-
Благодаря на отзовалите се колеги, ще погледна бушона дали евентуално не е нагорял нещо, между другото и аз имах някакви предположения за четки или изгорял вентилатор, но честно казано не съм много запознат и разбирач на тази тема. Само да попитам вентилатора някъде зад жабката ли трябва да се намира и трябват ли ми някакви по специфични инструменти за да стигна поне да огледам какво е положението при вентилатора. Също така много благодаря за препоръчания сервиз ако не се справя сам със сигурност ще се обърна към тези майстори, хубави отзиви видях в темата за сервиза.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ice_vw|bg написа:Само да попитам вентилатора някъде зад жабката ли трябва да се намира и трябват ли ми някакви по специфични инструменти за да стигна поне да огледам какво е положението при вентилатора.
Да. Има 1 щипка, която трябва да се повдигне за да може да се завърти целия вентилатор около остта си. На жлебове е и при завъртане изпада надолу. Щипката може и да се счупи от ЕГН то / стареене на пластмасата/.
-
Здравейте, проблема е открит и почти решен. Вентилатора се оказа тотално счупен и няма да мога да мина само с четчици. Решението е смяната му с нов. Благодаря за помощта на отзовалите се колеги.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, колата е голф 5 с климатик. Вентилатора работи само на 3-та и 4-та степен, 1-ва и 2-ра не работят. Знам че ако е от реостата ще работи само на 4-та, някой ако се е сблъсква с такъв проблем да пише.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колега, пак може да е от реостата. Когато изгори термозащитата, тогава остава само 4-та степен. Когато изгорят съпротивленията за съответната степен спира само степента (както се беше получило при мен). Бас ловя, че и климатика ти не се включва на 3 и 4 степен (това е защото сигнала за компресора минава през първата степен, а като съпротивлението е изгоряло няма сигнал).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”