Какъв главен спирачен цилиндър да си купя за Джета мк2 89 година 75к.с.
Какъв главен спирачен цилиндър да си купя за Джета мк2 89 година 75к.с.
Здравейте, наскоро педалът на спирачките ми започна бавно да потъва и ми светна лампата за спирачките. Проверих в казанчето и нямаше течност, а около цилиндъра под казанчето беше капала течност. Налях, за да видя какво ще стане и започна да капе бавно под цилиндъра. Питах за комплект гумички от онлайн магазин, казаха ми да знам размер на оста в милиметри и също така имало два вида спирачни цилиндри. Ауто и бендикс. Въпросът ми е: Как да разбера кой от двата цилиндъра ми трябва на мен? Много трудно се разчитат надписите върху този главен цилиндър, понеже ръждата ги е "изяла". Благодаря предварително за информацията.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Какъв главен спирачен цилиндър да си купя за Джета мк2 89 година 75к.с.
Вземи си нова помпа и не се занимавай с глупости.
А за новата помпа трябва ли да гледам нещо специфично? Като милиметри на оста или каква е спирачната система?
- slavi3331
- Автомобил: голф 3
- Двигател: 1600
Вземи с по-голямо бутало 22мм ще спира по-добре от оригиналното 20.6?мм
Значи и двете помпички(20мм и 22мм) биха станали на моя серво усилвател? А има ли изобщо две спирачни системи, за които трябва да се притеснявам? Защото не намирам две спирачни системи(ауто или бендикс) нито в моята книга за Джета нито в Интернет. Това е последното ми питане. Благодаря.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колега, спирачните системи са Ate и Bendix. Важното е помпата да е със същите външни размери и резби на тръбичките, другото не е фатално. Ако се разтърсиш хубаво, цените започват от 35 лв някъде за lpr марка. Вземи си задължително ключ за спирачни тръбички, не с обикновен гаечен, че ще смачкаш гайките и ще стане по зле.
Аз ключ имам, защото го свалих стария цилиндър. Не знаех как да разбера системата, дали го пише на цилиндъра или другаде трябва да търся. На този който свалих пишеше 20 и другите букви и цифри са изядени от ръждата. Така че предполагам, че 20мм цилиндър ми трябва. А щом няма значение системата, всеки 20мм би ми свършил работа за този модел кола. Благодаря много!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На този модел с този двигател оригинално са 20мм.
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
Цилиндъра трябва да е от твоята кола, а дали е произведен от ате, мате или от мен няма никво значение. Трябва да има дупки колкото стария и със същото разположение, дупките за закрепването треа са същите и други размери треа са точно. С 2 думи казваш на гугал какво да търси и готово
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”