Голф 3 1.4 АЕХ проблем
Голф 3 1.4 АЕХ проблем
Добър вечер на всички. Имам следния проблем колата голф 3 аех 60к.с пълна инжекция 1997г гореше много масло и реших сам да и сменя буталните пръстени.Смених ги както и пълна ревизия на главата и идва момента на зацепване и с това се справих Горна мъртва точка на кв и белега на разпр вал както го гледах на скица и делкото на 1ви цилиндър да пали. После със стробскоп градусите на предварение със белезите на маховика направих и мисля че мотора съм го зацепил по учебник,но идва и самия проблем колата след 3к оборота полудява прескача отива 4 5 6 нереално бързо личи си че е грешно светва лампата за охладителна течност и виждам как стрелката се измества от средата и колата забива муцуна и не и се чува прекъсвача колата я имам от 1 година преди този ремонт никога не ми е правила този проблем нито със загряване нито с оборотите.Заблезях също че дори и на свободна да давам газ пак след 3к оборота оборотамера полудява но започва и скоростомера да прави каквото си иска рязко от 40 скача на 60 и 80 докато колата е на свободна. Закачи я на диагностика но нищо
- Прикачени файлове
-
[ Play Quicktime file ] 20201126_204730_1.mp4 [ 6.25 MiB | Видяна 781 пъти ]
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Голф 3 1.4 АЕХ проблем
Това прилича на проблем по електриката на колата. Огледай при ремонта да няма нещо охлабено/разкачено.
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
Re: Голф 3 1.4 АЕХ проблем
На празен ход,държи ли 800 оборота? Лампата за вода може да я видиш след 110 градуса реални. Забива муцуна на загрял мотор, да разбирам ли че си дал предварение на делкото и тормозиш д-к на хол, скоро може да почне да ти гасне на загрял мотор.Зацепил си го по учебник? Стрелката подминава средата
да не прегрееш мотора.Прегледай пак и открий това предварение,което си задал'.
да не прегрееш мотора.Прегледай пак и открий това предварение,което си задал'.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”