Golf MK4 1998г. АGR - избор на ветробрани

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mazalo8506
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGR 1998

Golf MK4 1998г. АGR - избор на ветробрани

Мнениеот mazalo8506 » Нед 19 юли 2015 17:41

Здравейте,
по ред причини съм решил да си сложа ветробрани, но въпросът е какви?
Спрял съм се на две марки: полските HEKO и италианските FARAD.
Цените са сходни - зависи къде ги намериш 45-60 лв. за предни (мисля да слагам само отпред).

Плюсовете са ясни и при двете марки: copy-paste от нета
""
1. възможност прозорците да се отварят при всякакви климатични условия. По този начин въздухът в купето е винаги свеж.
2. оптимизирана циркулация на въздуха докато вали дъжд или се пуши в купето на автомобила
3. намаляване на потреблението на енергия и гориво поради изключване на климатичната инсталация
4. намаляване на шума от въздушния поток при отворен прозорец""

но мен ме интересуват минусите :twisted , а именно:

1. Има ли страничен/допълнителен шум при затворени прозорци?
2. Има ли проблем с механизмите на стъклата? - четох в нета че се натоварвали повече и т.н.
3. Качеството на изработка на едните и на другите..

Ще съм благодарен да споделите опит и мнения!

Потребителски аватар
hubavito
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Golf MK4 1998г. АGR - избор на ветробрани

Мнениеот hubavito » Нед 19 юли 2015 18:31

Здравей, аз карам с ветробрани, но не са от тези марки. На въпрос 1 отговора е НЕ. На въпрос 2 - не би трябвало да има проблем, механизмите на стъклата не се натоварват. При мен проблема е че понякога когато вдигам прозореца малко преди да се затвори се връща в отворено положение. Това се получава от скобите които придържат моите ветробрани, тези които си избрал може и да се лепят, да не са със скоби. При мен този проблем ще го премахна като наместя скобите. Въпрос номер 3 - За качеството на ветробраните, единственото което е важно за теб е колко време ще издържат преди да се разпаднат от старост, а марките които си избрал са добри.

Потребителски аватар
mazalo8506
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот mazalo8506 » Пон 20 юли 2015 20:35

важно е да няма паразитни шумове.. :smile щом няма ще взема и ще споделя опита.
Мерси колега

Потребителски аватар
Drakezoid
Автомобил: Passat B5_5
Двигател: 1_8Т AWT 2002

Мнениеот Drakezoid » Чет 17 дек 2020 0:34

Аз останах тотално разочарован от HEKO. Автомобила е Golf 4 2002 5 врат. Поръчах ги от autopro.bg. Доставка точно. Няма инструкции за монтаж на български. Има картинки на опаковъчния найлон. Гледах клипове на сайта им. Тръгнах да монтирам задна лява. Стана лесно. Като затворих стъклото чух чупене и пукане. Махнах я и се беше счупило ухото дясното. Тръгвам да монтирам предна лява. Монтира се точно наобратно на начина описан на картинките и клиповете. Докато се пробвах по грешния начин показан в сайта им строших дясното ухо. Викам майната му. Нали седи стабилно. Да ама не. Вдигна ли над 50 и почва да ми духа от там и да бучи. Не знам колегите как са успели да ги монтират, но за мен това бяха пари на вятъра. Може би температурите бяха ниско(10 градуса) и пластмасата не толкова гъвкава. Писах на HEKO оплакване и дори не ми отговориха. Утре ще се свържа с продавача. Най-вероятно ще ударя на камък там и ще се ходи до КЗП.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”