Здравейте, колеги! Надявам се, че пиша в правилният раздел. Пиша относно 2 проблема, като смятам, че теча на нафта (ако изобщо е такъв проблема) е по- важен.
Днес като ходих до колата и дадох на контакт, на километража ми изписа, че имам 1 чертичка под максималното нафта. Проблемът обаче е, че зареждах преди около 20км и няма как да спадне с 1 деление толкова бързо. Реших да погледна под колата и забелязах, че на дъното на резервоара има около 2-3 капки на различни места. Възможно ли е отнякъде да тече самият резервоар или нещо около него, или това е просто конденз който се е получил от температурните разлики през деня/нощта. Възможно ли е самият километраж да отчита грешно?
Относно вратата- от шофьорската страна е увиснала доста, което означава, че всеки път, когато искам да я затворя трябва да я тряскам, което пък някой ден сигурно ще доведе да си изкъртя дръжката отвътре. Има ли някакъв начин да се регулира и да я повдигна, и ако не- какво е решението?
Благодаря Ви предварително за отзивите и съветите и Ви желая Весели Празници!
Golf MK4 ALH увиснала врата и теч на нафта?
-
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: ALH 2000
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Golf MK4 ALH увиснала врата и теч на нафта?
Естествено,че се регулира.Гледай тук:https://www.youtube.com/results?search_query=how+to++front+door+adjustment+vw+golf+4
Успех и
Успех и

До горе ли си пълнил резервоара ?
Вратата в отворено положение виж дали има луфт на горе. Може и да погледнеш в горния десен ъгъл дали не закача в колоната на автомобила.
На горната панта много и се развива болта при отваряне-затваряне. Ако вратата има луфт си личи къде е разхлабена пантата.
Вратата в отворено положение виж дали има луфт на горе. Може и да погледнеш в горния десен ъгъл дали не закача в колоната на автомобила.
На горната панта много и се развива болта при отваряне-затваряне. Ако вратата има луфт си личи къде е разхлабена пантата.
-
Да, резервоара го пълних догоре. Изпуснах и да допълня, че преди като съм карал колата ми се е струвало сякаш стрелката не отчита правилно. Излизам да карам и примерно да кажем, че е точно по средата, след около 5-10 минути изписва, че имам повече нафта (и стрелката е над половината). Следващият ден излизам пак и показва, че имам по-малко от половината. Надявам се да сте ме разбрали, извинявам се за аматьорското обяснение :D
Това е нормално, зависи от наклона на автомобила. Другото странно нещо което съм чел е че резервоара не се следи постоянно, а през няколко минути и коригира показанията на стрелката.
Но при пълен резервоар трябва да си показва "1" постоянно.
Пълниш до горе минаваш 100км, пак пълниш на същата бензиностанция и споделяш.
Но при пълен резервоар трябва да си показва "1" постоянно.
Пълниш до горе минаваш 100км, пак пълниш на същата бензиностанция и споделяш.
-
Колеги, благодаря ви, че се отзовахте толкова бързо отново! Тези дни ще погледна вратата, а относно нафтата, ще мина 100км и ще заредя пак да видя какво е положението. Само не разбрах дали е възможно отдолу резервоара да е бил влажен и да падат бавно капки от него поради конденз, а не защото изтича нафта от някъде. Предполагам, че не е спукан от долната част, понеже щеше да капе бързо, а и не помня да съм удрял нещо някъде и без това колата е висока като джип.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Ако е спукан нямаше да са няколко капки.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”