Заглавието на темата е подвеждаща и ми е необходима информация за парчето което е счупене и след това, ще я редактирам.
От доста време насам когато е студено сутрин първа скорост влиза доста трудно и с усилие. Това е докато загрее маслото в скостната кутия след това вече няма проблеми.
Колата се кара от супругата и явно е, че тя няма усет, как да се превключват скорости и вчера се се случили следното :

Дали му е дошло времето или от зор се е счупила тази част незнам.
За момента се опитвам да оправя положението. Проблема е, че не съм в България и вече говорих с няколко "майстора", от които просто поисках да ми заварят тази час. На, което получих отговор от типа хвърли колата на боклука.
Не ми е хич до шеги и реших, че този проблем може да се оправи не толкова трудно.
Нужна ми е помощ с информация а именно:
1. Как се казва тази час за да я поръчам от Ебей или където може да се намери;
2. Има ли разлика дали тази част, ще е за дизелов мотор или бензинов;
3. Счупената част седи впита на зъби и е ястно, че трябва да се отбележи много внимателно.
4. Опитах се вчера някак да го размърдам не иска да излезе доста е затегнато впъснах малко ВД 40 вчера и днеска, ще го мъча отново. Но, отзад седи една пласмаса която е доста здраво захваната за счупенето и ме е страх да я счупя и нея. Моля за съвет, как мога да я измъкна без счупя нещо друго?
Благодаря!