Ще си решя ли проблема с едни нови биелни лагери или да се ровя по-дълбоко

stefan4o написа:Ами според схемата е с верига. Но аз не съм пипал маслена помпа досега по мотора.
При ABU ABD я дават същата (схемата е от Мк2 с 1.3). А кое върти тая верига - не зная. На коляновия вал няма никакво зъбно колело
Намерих схемата, с картинки на руски:
http://www.autoprospect.ru/volkswagen/g ... nasos.html
Кучето явно е заровено зад семеринга на коляновия вал, откъм страната на ремъците
mitko23 написа:Само за протокола зъбното колело е на колянови вал и то върти веригата на, която е закачана маслената помпа. Както е казал muns61 направи измерване на частите, за да видиш дали има износване. Шийките на вала не ги мери с шублер а с микрометър, за най-голяма точност. Ето помпата как изглежда. По спомен колелото на маслената помпа е запресовано за оста и беше без шпонка. При мен лопатките на помпата се бяха износили и това ми правеше проблем, но първо направи измервания и тогава виж как е положението, защото може и да е от друго.
Калоян98 написа:Вала го измерих на шийките на биелните лагери е в норми.На основните няма как да го измеря точно.
Тръгнах да свалям помпата , но се отказах защото 2 дена търся нова и абсолютно никъде няма такова животно в цяла София.Даже в автофар , магазина за VW AUDI ми казаха , че досега никой не е купувал такова нещо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 48 госта