проблем скоростна кутия, свири на 5-та

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamen
Автомобил:
Двигател:

проблем скоростна кутия, свири на 5-та

Мнениеот plamen » Сря 06 апр 2005 18:40

имам следния проблем: скоро бях на сервиз и ми казаха че съм имал разхлабено болтче отзад на скоростната кутия, което го затегнали. От тогава като карам на 5 та и отпусна педала на газта започва да свири, като подам газ спира. От сервиза ми казват, че лагерите са наред.
Кажете какъв може да е проблема.

Потребителски аватар
RadoSi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RadoSi » Сря 06 апр 2005 19:26

износена ти е зъбчатката за 5-а скорост тя е най-малка и е най-високо в скоростната кутия и най-барзо се износва. Получава се от неравномерно каране на 5-а скорост .. подаване и отнемане на газта. Ако си с дизел вазможноста е още по голяма заради силната двигателна спира4ка при отнемане на гаста и високия вартящ момент.
Мога да греша но ако не греша ще се налоги да си сменяш кутията като те остави савсем и проблема с намиране на такава забчатка е голям понеге другите сабчатки не се трошат за разлика от тази и на всякаде по моргите има само от 1 до 4 скорост сабчатки. Един познат на скоро си пати с подобен проблем.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 06 апр 2005 20:35

Абе пробвай да видиш дали нивото на маслото не е ниско :wink:

Потребителски аватар
plamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen » Сря 06 апр 2005 21:09

от маслото не е защото скоро го смених , а това се получи след като в сервиза ми натегнаха въпросното винтче. какво представлява тази зъбчатка и защо свири като отпуна газта а не постоянно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”