Голф 4 1.6sr 2000г. AKL стържене при суден двигател
Голф 4 1.6sr 2000г. AKL стържене при суден двигател
Здравейте имам следния въпрос относно автомобила ми сутрин при студен двигател в студено време като запаля колата се чува стържещ звук като от лагер след работа на двигателя няколко минути звука утихва след това всичко е добре, първоначално ми го направи преди тази пролет след това съм направил следните неща: сменен ангренажен комплект+водна помпа, сменен е лагера на компресора на климатика, обслужен алтернатор, и стартер обслужен след тези неща тази зима отново звука го има ще бъда благодарен ако ме насочите от какво може да е. Прилагам клип за по добра представа.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Голф 4 1.6sr 2000г. AKL стържене при суден двигател
Ня мен подобни звуци ми издаваше съединителя. Като го натиснеш спира ли да стърже ?
Не съединителя не влияе по никакъв начин с натискане или отпускане" сменен е преди година и половина", странното е че след всичките тея неща които са направени остава тоя звук като застудее
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина много дразнещ и плашещ звук. Все едно някаква ламаринка стърже. Ако е лагер, звукът би трябвало да е "по-мазен", а този е "сух". Бих проверил перката на алтернатора, както и всички други перки - радиатор, дори водна помпа. Не знам каква е конструкцията на мотора, но може да има "нещо" и близо до маховика, но там иска сериозно разглобяване...
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
палихте ли го без ремък
Не не е пален без ремък, предстои тази процедура до дни, но на пролет съм обслужил колата ангренажен комплект, водна помпа алтернатор обслужване, стартер и след тези неща звука остава при студено време което ме кара да си мисля че не е нещо толкова сериозно защо ако беше до сега да е станала белята по скоро ми се струва нещо дразнещо като поработи колата да загрее и спира
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Обтегач на пистовия ремък с ролката не прочетох дали е подменян?
-
- Автомобил: BORA 2.0 115 hp
- Двигател: APK
лагера на ролката на климатика,пробвай да пуснеш климатика и виж дали ще смени шумът
Подменян е лагера на климатика, днес я палихме без пистовия ремък и звука остава като се затопли двигателя утихва но като слезна под колата се чува пак около картера
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
лагери на колянов вал е вероятно но трябва да го чуе кадърен механик
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ot коляновия вал такива звуци не се генерират.
Казаха ми че може да е от запушен смукател на маслената помпа, затова като е студен двигателя се чувало този звук а като дигне температура маслото изчезва звука
Снощи ми светна индикация за налягане на маслото(сменян датчик на пролет 2021), днес сутринта на път към сервиза пак светна индикация за наляганедо няколко дни трябва да се изяснят нещата и ще напиша какво е станало.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
На мен ми звучи като заминаваща маслена помпа, там има само верига и помпата, другото са лагери - но малко вероятно от тях. Особено като затихва.
Похвали се като я оправиш.
Похвали се като я оправиш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”