Климатик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Климатик

Мнениеот Speed_Am_All » Пон 04 юни 2007 13:30

Последна промяна от Speed_Am_All на Нед 09 мар 2008 15:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Климатик

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 юни 2007 13:43

Speed_Em_All написа:Чудех се дали е нормално, климатика ми да почва да духа нормално чяк 5-6 минути след като сам го пуснал. След малко повече време стига до 2 градоса температура на струята.

Провери фреона и дали ти включва автоматично перката на радиатора.Не е нормално.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 04 юни 2007 14:04

А и защо слиза до 2 градуса, ти синузит ли искаш? С мултицет ли мериш? Сверявал ли си дали показва вярно? Може някой "майстор" някога вместо да се занимава с фреон, да е "врътнал" терморегулатора вътре в купето - под кората под жабката /поне там италияносите са "плеснали" моя/ и климатика затова да се "бави" и да сваля толкова надолу - отделно да е позагубил фреон и дехидрататора да му е за смяна... А перката наистина трябва да тръгва с климатика на 1-ва степен, ослушай се и ако неще - тичай на майстор, докато още не е станало мн. жега... :) Те и майсторите тогава стават едни трудни, заети, скъпи... :)

П.П. При мен перката мълчеше. Оказа се "пробил" диод вътре в корпуса на едно реленце, дублирахме го външно с кабелчета на съответните крачета. Откриването на проблема преди това обаче беше голяма врътка - почти час... Добре, че се имаме /горе-долу... :) / с майсторчето...

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Вто 05 юни 2007 15:20

ДА сверявал съм дали е вярна температурата. Даже един "майстор" ми каза че това било нормално. Перката май не се пуска, но трябва пак да погледна. Явно трябва да се ходи на майстор. Може ли да ми препоръчате някой. Имаите в предвит че съм с R12.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”