golf 4 Масло на скоростната кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stambetu
Автомобил:
Двигател:

golf 4 Масло на скоростната кутия

Мнениеот Stambetu » Пон 07 май 2007 19:26

здравейте колеги.имам следния въпрос.Къде се намира казанчето за проверка на маслото в скоростната кутия,изобщо как се проверява дали има масло.защото имам следния проблем понякога трудно ми влиза 3-та и първа скорост.или има връзка с това че съединителя отделя много горе и така като гледам не му остава много живот.Благодаря Ви!

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 07 май 2007 19:49

Скоростите нямат казанче за масло.Трябва да се намира отстрани на скоростите пробката.Отвива се и се пипа с пръст.Може и от съединител да ти е проблема, щом казваш, че отделя горе високо.

adrian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrian » Вто 08 май 2007 8:09

Батка..тия скорости на Голфа са голяма досада...и при мен е така даже и след като смених съединитела...а при мен 2 и 3-та понякога..да ти кажя мисля резултата ши е нови синхронизаторчета..масло на скоростите не съм сменял но ме съмнява с подмяната му да се оправи

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 08 май 2007 9:23

adrian написа:Батка..тия скорости на Голфа са голяма досада...и при мен е така даже и след като смених съединитела...а при мен 2 и 3-та понякога..да ти кажя мисля резултата ши е нови синхронизаторчета..масло на скоростите не съм сменял но ме съмнява с подмяната му да се оправи

Ако всичко със съединителя е добре тогава:
С маслото се почва...
После ,а най-често и едновременно регулировка и старателно смазване на шарничетата на лостовата система....
Е накрая ремонт.....ама ако нямаш познат да ти го направи по-добре нова(2-ра ръка) скоростна кутия(за Г-3 е евтинийка-250 лв) и смяна ан блок.....
Аз ги направих и трите,набутах Дура-люб в маслото на скоростната кутия и вече 30 000 км си свиркам и превключвам скоростите с кутре.....като имате впредвид,че в 80% от това разстояние съм карал градско(А Варна в момента вече не отстъпва на София по задръствания...особено лятотооооооо- ох.ох)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 08 май 2007 9:25

Не е зле да се видят дали са опънати жилата на скоростния механизъм.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 08 май 2007 10:15

L&R написа:Не е зле да се видят дали са опънати жилата на скоростния механизъм.

Ако е на жила нямам думата!Там мълча ......Нямам нито практически нито теоретически опит....

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 08 май 2007 16:42

Ами не е зле да се проверят тампоните на двигателя че като почнат да се скапват и скоростите /особено 1ва/ почват да влизат малко накриво ! А иначе да се надяваш ,че след смяна на маслото нещата ще се подобрят си е чиста заблуда на психологическо ниво освен ако си бил съвсем без масло-даже малко рима се получи :lol:

Потребителски аватар
dobbyone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobbyone » Вто 12 юни 2007 14:25

Аз съм с 2.3 V5 на 200хил km, и при мен от време на време първа не ще да влезе, тогава бутам 3та и после 1ва, а веднъж ми се случи да не мога да изкарам задната на запален двигател, трябваше да пусна малко съединителя да го натисна отново и тогава излезе.
Тампони, масло?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”