golf 4 Масло на скоростната кутия
- Stambetu
- Автомобил:
- Двигател:
golf 4 Масло на скоростната кутия
здравейте колеги.имам следния въпрос.Къде се намира казанчето за проверка на маслото в скоростната кутия,изобщо как се проверява дали има масло.защото имам следния проблем понякога трудно ми влиза 3-та и първа скорост.или има връзка с това че съединителя отделя много горе и така като гледам не му остава много живот.Благодаря Ви!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
adrian написа:Батка..тия скорости на Голфа са голяма досада...и при мен е така даже и след като смених съединитела...а при мен 2 и 3-та понякога..да ти кажя мисля резултата ши е нови синхронизаторчета..масло на скоростите не съм сменял но ме съмнява с подмяната му да се оправи
Ако всичко със съединителя е добре тогава:
С маслото се почва...
После ,а най-често и едновременно регулировка и старателно смазване на шарничетата на лостовата система....
Е накрая ремонт.....ама ако нямаш познат да ти го направи по-добре нова(2-ра ръка) скоростна кутия(за Г-3 е евтинийка-250 лв) и смяна ан блок.....
Аз ги направих и трите,набутах Дура-люб в маслото на скоростната кутия и вече 30 000 км си свиркам и превключвам скоростите с кутре.....като имате впредвид,че в 80% от това разстояние съм карал градско(А Варна в момента вече не отстъпва на София по задръствания...особено лятотооооооо- ох.ох)
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не е зле да се проверят тампоните на двигателя че като почнат да се скапват и скоростите /особено 1ва/ почват да влизат малко накриво ! А иначе да се надяваш ,че след смяна на маслото нещата ще се подобрят си е чиста заблуда на психологическо ниво освен ако си бил съвсем без масло-даже малко рима се получи 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”