Проблем скоростомер голф2
Проблем скоростомер голф2
здравейте колеги имам проблем със скоростомера на голф2 1989г. 1.8 90 моно когато взех колата казаха че са сменяли съединителя и тогава е спрял да показва с колко км се движи след което видях ,че датчика на кутията е с изядени зъбци смених го с нов и се оправи за около 5км и даваше с 20км по малко че карам и спря да работи , като видях датчика пак беше с изядени зъбци , пробвах и с другия датчик те са 2 варианта червен и бял единия е с 16 другия е с 15 зъба но и а него не работи , накрая взех пак червен но изобщо не тръгна но сега няма наядени зъбци , сменил съм жилото с ново , моля за съвети
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем скоростомер голф2
ktamen написа:Пишката в долния край на червената джуджавка трябва да си влезе в съответната дупка на скоростната кутия, преди да се стяга жилото.
Явно не сте улучили дупката и просто сте напънали с болта за закрепване на жилото.
Много е вероятно проблемът да се реши без да сменяте нищо, огледайте дали върха на пишката не е прекалено смачкан, ако е нужно го делнете малко с ножче, при слагането трябва да си потъне достатъчно, така че кожуха на жилото да си опре на скоростите без никакво усилие. Поне на снимката върха на пишката ми изглежда добре и няма да е нужно да го дялкате. И внимавайте да не изпуснете червената джаджа в скоростите, щото за ваденето може да се наложи разглобяване на скоростите. Аз съм я изпускал, успях да я извадя без да разглобявам, вдигнах едното колело на крик и с въртене зъбчатките я избутаха на удобно за хващане място, ама беше трудничко и имах късмет.
Ако предварително опипате отвора за пишката с 20 сантиметрово парче права тел, улучването му ще е по-лесно. После нанижете червената зъбчатка на същата тел, върха на телта го смачкайте малко, така че зъбчатката да влиза с малка стегнатост. Ползвайте телта за дръжка за да вкарате зъбчатката в скоростите, когато усетите, че пишката е влязла в дупката натиснете отгоре зъбчатката с отверка и издърпайте телта.
Цитатът е от тази тема viewtopic.php?f=83&t=466819&hilit=%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0&start=60
при мен пишката си е влезнала на мястото и болта дето я държи си е стегнат нормално всичко изглежда добре но явно ще трябва да се отваря кутията да се види или трябва да сложа друга кутия
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Значи жилото превърта или е скъсано или нещо от този род. При проблем в самата кутия, щеше да има по-сериозни признаци.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Вероятно в жилото е проблемът. Защото ако се е спекло нещо - се отразява и на червяка в кутията, който е пластмасов и се замазва. Аз бих започнал с проверка на жилото.
- kazakstaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Жилото щом е ново, вариантите са два, или накрайника в кутията не е наместен като хората или другия край на жилото не е вкаран в километража правилно, защото и там е възможно да не се уцели правилното положение на края на жилото с входа на километража.
проблема е решен самия накрайник изглежда че беше сложен както трябва а не беше след правилно поставяне работи без проблеми , благодаря на всички
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”