Чисто нови стържещи чистачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Sky_is_the_Limit
Автомобил: Golf V
Двигател:

Чисто нови стържещи чистачки

Мнениеот Sky_is_the_Limit » Вто 27 май 2025 10:11

Миналата седмица ори обслужване на колата в сервиза казах и да ми сменят чистачките. Предните бяха на Bosch Aero twin, изкараха две години кажи речи, останах доволен. Сложиха същите и започнаха яко да стържат и не чистят добре. Доста по-зле от старите. Почистих стъклото с една специална пияна, която преди време ми я продадоха за решаване на съшия проблем на една ибица, обаче за разлика от тогава сега ефекта беше само ,,за малко,, . След няколко часа пак почнаха да стържат и да не чистят добре. Захващашия механизъм има нещо като шило на рамената, а на адаптера на чистачката дупка и просто старите се издърпват на горе, а новите се натискат леко върху шилото щракват си и до там. Колата е голф 5 2005г. и в сервиза където я обслужвам ми казаха, че само тоя тип чистачки стават за тая кола. Когато я купих беше също с тоя тип чистачки от предния собственик. Интересно, че до сега нямах проблеми с тия чистачки. Мисля днес да се върна в сервиза и да поискам решение. Доста са скъпи 50 евро двете и не мога да ги хвърля с лека ръка в кофата. Но в случей, че се наложи, има ли колеги, които да имат същия захващаш механизъм и да ползват други чистачки и, ако да кои? Трябва да отбележат, че когато стъклото е много мокро шумът е поносим, но на леко намокрено стъкло стържат зверски. За такъв висок клас чистачки, това е недопустимо. Предните когато ги сложиха въобще не се чуваха, дори на апсолютно сухо стъкло.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Чисто нови стържещи чистачки

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 27 май 2025 10:42

Кофти бройка си нацелил.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Вто 27 май 2025 16:40

Колега, имате ли пълно доверие на този сервиз? Сигурен ли сте, че тези чистачки са съвсем нови или " леко " употребявани? Мисля, че Бош не правят компромиси с качеството. Те и моите на Бош започнаха да стържат ама на 16 години бяха все пак. И другото, което е, скоро закупих от Хоум Макс Пловдив, две чистачки за другия ми Голф 6+ за 50 лв. двете, 600мм мисля беше дължината . Чистят меко и перфектно. Какви са тези 100 лв. за две чистачки?!

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 27 май 2025 17:55

50лв за чистачките и 50лв за сервиза :biggrin
И аз съм с такива, никакви ядове. Около 50лв дадох.
Набутали са ти някои застояли бройки, че и са те натоварили с цена.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 27 май 2025 20:44

Точно.
Те стареят доста бързо. И като се доопекат от слънцето на открито ( понякога и два месеца са достатъчни ) ей го проблем-скърцат.
Хубавите държат повечко време , но и те на открито и нашия климат ( летните жеги) рядко изкарват година, макс две с компромис.
Вече ако колата стои в гараж -друго.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Сря 28 май 2025 0:12

Има чистачки и за 100лв. Моите са такива: https://www.autopower.bg/%D1%87%D0%B8%D ... 09548.html

Има и такива: https://www.ozone.bg/product/chistachka ... hvashtane/

Сега съм си купил такива: https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_sn=10032

Sky_is_the_Limit
Двигател:

Мнениеот Sky_is_the_Limit » Сря 28 май 2025 9:18

Цената е в сервиз в Холандия. От осем години ходя там проблеми не съм имал с тия хора. Чистачките са чисто нови поръча ги при мен и ги докараха. Вчера отидох, човека ги тества, шофьорската стържи. Смени я за негова сметка, и проблема изчезна. Но му казах и дясната, понеже оставя лека следа след като направи оборот, той каза, че тя била добре, и по-добре нямало да стане. Не е фатално, но за тия пари не трябва да е така. В официалния сервиз, казаха, че имат Валео за 55 евро двете, мисля другия път от тях да сложа, или да търся от ефтините. Бош не искам повече.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 28 май 2025 10:13

Валео е същия шит. Че и по-зле.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Сря 28 май 2025 11:52

Аз почнах да си ги поръчвам от amazon.de, от тогава нямам проблеми. Преди това тук от България като съм купувал карат по 1 сезон и приключват, почват стържене, мазене и тн.

Sky_is_the_Limit
Двигател:

Мнениеот Sky_is_the_Limit » Чет 29 май 2025 11:38

Предните бяха пак същите. Само на дъжд бяха супер, обаче зимата на сняг бяха тотален шит. С Валео никога не съм имал ядове и на дъжд и на сняг. Обаче говоря не за тия тип ,,банан,, , а за класическите чистачки. Някой знае ли тези коли фабрично с какви чистачки са излизали от завода. След 15 000км е следващия сервиз, и мисля да пробвам други.

Sky_is_the_Limit
Двигател:

Мнениеот Sky_is_the_Limit » Пон 02 юни 2025 21:33

Ей тия чистачки тука ги продават в един ефтин магазин, това е дъщерна фирма на Valeo, но на народни цени. 6 евро бройката. Пише, че стават за Голф 5, имат и такъв захващаш механизъм с дупка. Преди съм ги ползвал на друга кола, останах изключително доволен. Взех два броя, когато се излъзга Боша, ще ги сложа тези. Повече такива луди пари частичка няма да давам.
Прикачени файлове
IMG_1299.jpeg
IMG_1300.jpeg

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Пон 02 юни 2025 23:02

Преди години баща ми си купи чисто нов Сеат. Почти веднага чистачките му започнаха да скърцат и да прескачат. Помислихме си, че някой в представителството е свил новите чистачки и е монтирал стари. Аз поръчах от един приятел нови оригинални. Същата история, че дори по-лоша. После през друг приятел поръчах aftermarket, мисля, че бяха Denso, не съм на 100% сигурен. Вече трета година никакви проблеми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”