Чисто нови стържещи чистачки
-
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
Чисто нови стържещи чистачки
Миналата седмица ори обслужване на колата в сервиза казах и да ми сменят чистачките. Предните бяха на Bosch Aero twin, изкараха две години кажи речи, останах доволен. Сложиха същите и започнаха яко да стържат и не чистят добре. Доста по-зле от старите. Почистих стъклото с една специална пияна, която преди време ми я продадоха за решаване на съшия проблем на една ибица, обаче за разлика от тогава сега ефекта беше само ,,за малко,, . След няколко часа пак почнаха да стържат и да не чистят добре. Захващашия механизъм има нещо като шило на рамената, а на адаптера на чистачката дупка и просто старите се издърпват на горе, а новите се натискат леко върху шилото щракват си и до там. Колата е голф 5 2005г. и в сервиза където я обслужвам ми казаха, че само тоя тип чистачки стават за тая кола. Когато я купих беше също с тоя тип чистачки от предния собственик. Интересно, че до сега нямах проблеми с тия чистачки. Мисля днес да се върна в сервиза и да поискам решение. Доста са скъпи 50 евро двете и не мога да ги хвърля с лека ръка в кофата. Но в случей, че се наложи, има ли колеги, които да имат същия захващаш механизъм и да ползват други чистачки и, ако да кои? Трябва да отбележат, че когато стъклото е много мокро шумът е поносим, но на леко намокрено стъкло стържат зверски. За такъв висок клас чистачки, това е недопустимо. Предните когато ги сложиха въобще не се чуваха, дори на апсолютно сухо стъкло.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Чисто нови стържещи чистачки
Кофти бройка си нацелил.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Колега, имате ли пълно доверие на този сервиз? Сигурен ли сте, че тези чистачки са съвсем нови или " леко " употребявани? Мисля, че Бош не правят компромиси с качеството. Те и моите на Бош започнаха да стържат ама на 16 години бяха все пак. И другото, което е, скоро закупих от Хоум Макс Пловдив, две чистачки за другия ми Голф 6+ за 50 лв. двете, 600мм мисля беше дължината . Чистят меко и перфектно. Какви са тези 100 лв. за две чистачки?!
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
50лв за чистачките и 50лв за сервиза
И аз съм с такива, никакви ядове. Около 50лв дадох.
Набутали са ти някои застояли бройки, че и са те натоварили с цена.

И аз съм с такива, никакви ядове. Около 50лв дадох.
Набутали са ти някои застояли бройки, че и са те натоварили с цена.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Точно.
Те стареят доста бързо. И като се доопекат от слънцето на открито ( понякога и два месеца са достатъчни ) ей го проблем-скърцат.
Хубавите държат повечко време , но и те на открито и нашия климат ( летните жеги) рядко изкарват година, макс две с компромис.
Вече ако колата стои в гараж -друго.
Те стареят доста бързо. И като се доопекат от слънцето на открито ( понякога и два месеца са достатъчни ) ей го проблем-скърцат.
Хубавите държат повечко време , но и те на открито и нашия климат ( летните жеги) рядко изкарват година, макс две с компромис.
Вече ако колата стои в гараж -друго.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Има чистачки и за 100лв. Моите са такива: https://www.autopower.bg/%D1%87%D0%B8%D ... 09548.html
Има и такива: https://www.ozone.bg/product/chistachka ... hvashtane/
Сега съм си купил такива: https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_sn=10032
Има и такива: https://www.ozone.bg/product/chistachka ... hvashtane/
Сега съм си купил такива: https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_sn=10032
-
- Двигател:
Цената е в сервиз в Холандия. От осем години ходя там проблеми не съм имал с тия хора. Чистачките са чисто нови поръча ги при мен и ги докараха. Вчера отидох, човека ги тества, шофьорската стържи. Смени я за негова сметка, и проблема изчезна. Но му казах и дясната, понеже оставя лека следа след като направи оборот, той каза, че тя била добре, и по-добре нямало да стане. Не е фатално, но за тия пари не трябва да е така. В официалния сервиз, казаха, че имат Валео за 55 евро двете, мисля другия път от тях да сложа, или да търся от ефтините. Бош не искам повече.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Валео е същия шит. Че и по-зле.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Аз почнах да си ги поръчвам от amazon.de, от тогава нямам проблеми. Преди това тук от България като съм купувал карат по 1 сезон и приключват, почват стържене, мазене и тн.
-
- Двигател:
Предните бяха пак същите. Само на дъжд бяха супер, обаче зимата на сняг бяха тотален шит. С Валео никога не съм имал ядове и на дъжд и на сняг. Обаче говоря не за тия тип ,,банан,, , а за класическите чистачки. Някой знае ли тези коли фабрично с какви чистачки са излизали от завода. След 15 000км е следващия сервиз, и мисля да пробвам други.
-
- Двигател:
Ей тия чистачки тука ги продават в един ефтин магазин, това е дъщерна фирма на Valeo, но на народни цени. 6 евро бройката. Пише, че стават за Голф 5, имат и такъв захващаш механизъм с дупка. Преди съм ги ползвал на друга кола, останах изключително доволен. Взех два броя, когато се излъзга Боша, ще ги сложа тези. Повече такива луди пари частичка няма да давам.
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Преди години баща ми си купи чисто нов Сеат. Почти веднага чистачките му започнаха да скърцат и да прескачат. Помислихме си, че някой в представителството е свил новите чистачки и е монтирал стари. Аз поръчах от един приятел нови оригинални. Същата история, че дори по-лоша. После през друг приятел поръчах aftermarket, мисля, че бяха Denso, не съм на 100% сигурен. Вече трета година никакви проблеми.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”