Скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Скоростна кутия

Мнениеот Scarchu » Чет 07 юни 2007 15:48

Колеги,

На едно приятелче му се скапа скоростната кутия на двигател EZ. Кутията е с индекс 4Т

Питането ми е: Ще стане ли на това двигателче кутия от PB?
И ако става какъв ще бъде ефекта - ще се спъне ли много или не?

Благодаря!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 07 юни 2007 16:11

Проблемът понякога не е само в предавателното число.....имат разлика макар и много малка в чашките на които се монтират вътрешните карета на полуоските.....трябва да се сменя и кутия и полуоски комплект.....бях объркал и бях взел скоростна кутия на
1.6 ЕZ и чак като я закачихме на моя 1.8 ДВГ и дойде време за полуоските разбрахме номера.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Чет 07 юни 2007 16:14

joker написа:Проблемът понякога не е само в предавателното число.....имат разлика макар и много малка в чашките на които се монтират вътрешните карета на полуоските.....трябва да се сменя и кутия и полуоски комплект.....бях объркал и бях взел скоростна кутия на
1.6 ЕZ и чак като я закачихме на моя 1.8 ДВГ и дойде време за полуоските разбрахме номера.
колега, аз мисля че тези чашки се разменят без проблем :wink: аз на ауди 80 - по старото сменях скоростна кутия и имах същия проблем :wink: размених ги и готово :wink: но за голфа - знам ли :roll:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 07 юни 2007 16:19

Да разменят се но това е допълнително разглобяване,а там има едни уплътнения към скоростната кутия които като се избият се слагат нови, но новите може да са менте и да текне масло от скоростната кутия......абе нова беля с две думи.

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 07 юни 2007 18:09

Благодаря.
Само пак ще питам да не стане фал: Шлици и захващане, съответно към двигателя и към купето съвпадат нали ?

Enev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enev » Чет 07 юни 2007 21:59

Здравейте,имам проблем с 1-ва скорост.Когато колата е напьлно спряла за да я жклучиш трябва или да натиснеш малко повече или да трьгнеш да я вкарваш и да вьрнвш малко лоста и евентуално още ведньж сьщото и чак тогава влиза.Или като пуснеш спирачката за да трьгне лекичко и като дьржиш лоста точно на входа на каналчето-тя се намества като понатиснеш малко! Все едно се намества на определени зьбчета.Казаха ми че трябва да сменя някаква част на щангата на скоростите,която излиза от копето и влиза в двигателя-ходиь до Юнитрейд и ми показаха нещо като тампон с една оранжева трабичка вьтре,но маистора при който ходя ми каза да си я сменя там защото те си имали всякаква техника и т.н.
Та кажете ми дали от това ми е проблема и дали наистина трябва да я сменям в Юнитрейд??? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 08 юни 2007 10:39

Колега Enev, :welcome_to_group ! Смяната си е гадост - има колеги от форума, които са се справили сами, но като попрочетох - не знам дали бих се навил да го правя сам... Виж с търсачката по-търпеливо, темата е хубава, скоро пак я гледах за нещо...

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 08 юни 2007 15:16

Scarchu написа:Благодаря.
Само пак ще питам да не стане фал: Шлици и захващане, съответно към двигателя и към купето съвпадат нали ?

ДА!аз нали затова два пъти свалях скоростна кутия!Кат съм будала !

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пет 08 юни 2007 18:26

като стана въпрос за скоростите някои знае ли .дали е нормално вътре6ното каре.... едното да е малко. а другото голямо ...старият ми голф бе6е така ....гти 1.8 91г. късах двапъти карета и с по4уда установих 4е едното каре е голямо а другото малко :!: :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”