:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Венто 1.8 - гадно придърпване РЕШЕНО!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Венто 1.8 - гадно придърпване РЕШЕНО!!!

Мнениеот Бързият » Пет 08 юни 2007 16:01

Двигателя е 1.8 моноинжекция AAM . Проблема е следният - от няколко дни започна да се дави . При паленето добре , но след това не се форсира чисто . Друго нещо е че по време на движение за около 1 секунда ,може би , рязко се придърпва и пак започва нормално да работи , при по-високи обороти е още по-зле :cry: И на газ и на бензин е така . Смених свещите с надежда да се оправи , обаче същата история .Кажете къде да търся проблема ? Мерси предварително :)

Последна промяна от Бързият на Вто 12 юни 2007 12:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Венто 1.8 - гадно придърпване

Мнениеот DAXC » Пет 08 юни 2007 16:34

NE_KAZVAM написа:Двигателя е 1.8 моноинжекция AAM . Проблема е следният - от няколко дни започна да се дави . При паленето добре , но след това не се форсира чисто . Друго нещо е че по време на движение за около 1 секунда ,може би , рязко се придърпва и пак започва нормално да работи , при по-високи обороти е още по-зле :cry: И на газ и на бензин е така . Смених свещите с надежда да се оправи , обаче същата история .Кажете къде да търся проблема ? Мерси предварително :)

Запали колата вечерно време и отвори капака и се загледай за искри. Като друг вариант може да се окаже и прескочил зъб на ангренажния ремък.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 08 юни 2007 16:54

Гледах я тъмно - на кабелите точно при свещите имаше едни ламаринени "кожуси" при които прескачаха искри, махнах ги и спря да пука и да прехвърля искри . А това с ангренажния ремък не ми се вярва - досега да е почупила клапаните или греша ? :roll: Трудно ли се оправя , без да я карам на сервиз ?
Други идеи ? Мен ме съмняват гориво проводите-ако има запушен и не й стига гориво , знам ли :?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 08 юни 2007 17:12

NE_KAZVAM написа:Гледах я тъмно - на кабелите точно при свещите имаше едни ламаринени "кожуси" при които прескачаха искри, махнах ги и спря да пука и да прехвърля искри . А това с ангренажния ремък не ми се вярва - досега да е почупила клапаните или греша ? :roll: Трудно ли се оправя , без да я карам на сервиз ?
Други идеи ? Мен ме съмняват гориво проводите-ако има запушен и не й стига гориво , знам ли :?

Ако ти е прескочил с няколоко зъба ангренажния ремък нищо не става с клапаните просто вентилирането на ДВГ се променя по време и се получава и това за което говориш.
Вместо да гадеш иди на Елкон с декодер....компютъра всичко ще си каже и не я бърникай като Лада...няма да я оправиш ръчно.За разлика от други напрегнати за мъжа ситуации тук ръката не помага!!!!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 08 юни 2007 17:27

Е добре , обаче ремък не съм сменял скоро може ли да прескочи в последствие ?
А да , и още нещо - има моменти в които си работи идеално и на газ и на бензин , но има и такива в които като каже НЕ значи не :D
Насочете ме евентуално към майстор който си разбира от работа :wink:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 08 юни 2007 17:33

NE_KAZVAM написа:Е добре , обаче ремък не съм сменял скоро може ли да прескочи в последствие ?
А да , и още нещо - има моменти в които си работи идеално и на газ и на бензин , но има и такива в които като каже НЕ значи не :D
Насочете ме евентуално към майстор който си разбира от работа :wink:

При мен имаше същия проблем и се оказа,че кабелче от основния сноп който минава край капака на клапаните е с прегоряла изолация и дава маса от време да ама кабелчето отива към TPS и дава информация за положението на дросела...като даде на маса и компютръа получава информация ,че съм отпуснал газта(пък аз я държа натисната) почва да спира горивото и става еднааааа...оголихме изолацията целия сноп кабели дето минава край капака на клапаните и открихме нагорялото кабелче-10 см изолирбанд решиха 3 месече проблем!Огледай си всички кабели отиващи към управляващите компоненти на моното(стъпков мотор,TPS,дюза и т.н. и задължително махни защитната пластмасова капачка намираща се до капака на клапаните-ще видиш всички кабелчета....)
А ремък може да ти превърти ако се е охлабил.... и без да си го сменял..

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 08 юни 2007 17:43

Лелеее сега се сещам :D Преди една седмица ми прокапа вода (то направо си течеше :) ) от дясната страна под главата . Докато сменях пластмасовия накрайник на маркуча за водата , трябваше да махна тоя сноп с кабелите ( колко гадно е заработа там не е истина :x ) и нищо чудно да съм обелил някой от тях и затова да се еб@ва работата сега . Как точно се разкача тоя сноп , да отида да го измайторя 8) щом казваш че се оправя само с изолирбанд ?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 13:47

NE_KAZVAM написа:Лелеее сега се сещам :D Преди една седмица ми прокапа вода (то направо си течеше :) ) от дясната страна под главата . Докато сменях пластмасовия накрайник на маркуча за водата , трябваше да махна тоя сноп с кабелите ( колко гадно е заработа там не е истина :x ) и нищо чудно да съм обелил някой от тях и затова да се еб@ва работата сега . Как точно се разкача тоя сноп , да отида да го измайторя 8) щом казваш че се оправя само с изолирбанд ?

Не се разкача,работи се на място.....Огледай първо главната изолация там където е допирала до ДВГ(на извивката-там често гори ..)може да се наложиш да махнеш главната (общата) изолация и да огледаш тънките кабелчета едно по едно.....ако искаш на първо време виж купулнга към ТПС-а ,към дюзата и къв стъпковия мотор....как контактуват там кабелчетата..най-вече на ТПС-а!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 09 юни 2007 15:08

Вчера огледах всички кабели и всичко си е ОК-няма оголени , скъсани и т.н. Проблема обаче остана :?
Други идеи къде може да е проблема :roll:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 15:19

NE_KAZVAM написа:Вчера огледах всички кабели и всичко си е ОК-няма оголени , скъсани и т.н. Проблема обаче остана :?
Други идеи къде може да е проблема :roll:

Преди да пипаш повече иди на Елкон с четец...казах
ти вече...Това не е Лада да налучкваш...

Последна промяна от joker на Съб 09 юни 2007 15:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 09 юни 2007 15:25

Значи компютър му е майката . Мерси все пак за отговорите :wink:
може да се трие темата

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 22:31

NE_KAZVAM написа:Значи компютър му е майката . Мерси все пак за отговорите :wink:
може да се трие темата

Ей чакай, чакай.....пише след компютъра какво излезе.....за да трупаме опит!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 12 юни 2007 11:59

joker написа:
NE_KAZVAM написа:Значи компютър му е майката . Мерси все пак за отговорите :wink:
може да се трие темата

Ей чакай, чакай.....пише след компютъра какво излезе.....за да трупаме опит!

Значи колега ето какво разбрах - в магазините продават само боклуци . Не съм я закачал на компютър , ами я карах днес при един майстор който видя че дистрибуторната капачка е пукната и пуска искри , а я сменихявах преди около 1 седмица :shock
Сега пак я смених и проблема се оправи (да чукна на дърво :lol: ) и ще видя тази колко че изкара :? Благодаря ви че все пак се занимавах те с мен и дадохте съвет :wink:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 12 юни 2007 12:12

абе не бягай от компютъра като дявол от тамян...иди въпреки всичко...
Прежали ги тез пусти 30 лв....

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 12 юни 2007 12:23

Не , не ми е 20 или 30 лева ако пак започне да се еб*ва ще отида . Но засега е всичко е нормално :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”