Смяна на щипки за кори за Golf3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gigaset
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Смяна на щипки за кори за Golf3?

Мнениеот gigaset » Пет 08 юни 2007 11:21

Добъден,имам въпрос - някои сменявал ли си е щипките на корите на г3.
Проблема ми е че вътре всичко дрънка и мисля че ако сменя щипките ще се оправи,та въпроса е има ли нещо специфично при свалянето на корите?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 08 юни 2007 11:29

Не пипай ако не си убеден.Аз свалих и двете врати и познай - НИЩО.Щипките си бяха там-здрави и читави+стеропор на кората,че и ено чисто и хубаво.При мене поне на едната трябваше да се смажат ролките на прозорците че скърцаха.Скърцането идва от друго-има тема за това и мисля че ако направиш нещата дето пише там няма си познаеш колата.Само да ти кажа един тест на павета карай леко и си отвори леко вратата и ще видиш че шума спира :wink: -демек не е от корите ,а от пласмасовите втулки на затварящия механизъм на врата.Другото дето трака са същите втулки на сгъващите се задни седалки.Трака и от деформирана и непритискаща се към капака кора.Трака от касетофона :!: -уплътни го с нещо в мястото му и му сложи задния тампон/сигорно някой "майстор" го е махнал/.Има и още ма прочети темата-мисля че беше нещо от сорта "тропа ми капака на багажнике Г2"-даже мисля че е добре модераторите да я преименуват и сложат важна щото тва е боната тема на секи Голф.

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пет 08 юни 2007 11:46

Колега Рабит.. а да те попитам като влизаш така в завой чува ли се едно скрибуцане точно от към прозорците.. ( Питам за да разбера дали е същия проблем с тея ролки ... ) или от въпросните втулки на затварящия механизъм.. :) и може ли едно съпортче с какво да ги смажа в смисъл ... втулките и ролките.. с едно и също ли да ги смажа.. ? :roll: Благодаря :)

П.П. МНОГО ДРАЗНЕЩ ШУМ! :010: :banghead: :mad:

gigaset
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот gigaset » Пет 08 юни 2007 12:09

Колега тракането ми идва от предна дясна врата със сигурност,а и като дръпна кората на вратата си отлепя от ламарината,а също и от задните трака,а отскоро ми вибрира и прозореца.
та за тази тема ако можеш даи някакав линк щото не я намирам

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 08 юни 2007 12:18

ми дърпай смело.Само се зареди с резервни,щото ако счупиш да сменяш :wink:
При мен дрънкаха металните пръчки за отварянето на врататаама вече не :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 08 юни 2007 13:42

snooperchi написа:Колега Рабит.. а да те попитам като влизаш така в завой чува ли се едно скрибуцане точно от към прозорците.. ( Питам за да разбера дали е същия проблем с тея ролки ... ) или от въпросните втулки на затварящия механизъм.. :) и може ли едно съпортче с какво да ги смажа в смисъл ... втулките и ролките.. с едно и също ли да ги смажа.. ? :roll: Благодаря :)

П.П. МНОГО ДРАЗНЕЩ ШУМ! :010: :banghead: :mad:

Скрибуцане в завой нямам.На мен ми тропа по павета и разни неравни асвалти.Сигурен ли си че идва от кората?
P.S.Втулките/незнам дали това им е правилното найменование/ ги клепа с грес като напъхвам навътре/ако имаш спринзцовка най-добре ще стане/,а един друг колега ги увива в изолирбанд за да лепнат плътно на заключващия механизъм.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пет 08 юни 2007 13:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Re: ре

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 08 юни 2007 13:43

gigaset написа:Колега тракането ми идва от предна дясна врата със сигурност,а и като дръпна кората на вратата си отлепя от ламарината,а също и от задните трака,а отскоро ми вибрира и прозореца.
та за тази тема ако можеш даи някакав линк щото не я намирам

Начи направо си купи щипки и сваляй смело.Първо се отвива дръжката на врата,ръчката за прозореца и копчето за нагласяне на огледалото.После леко с отверка и ръце сваляш.

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Пет 08 юни 2007 14:24

Rabbit_TDI написа:Не пипай ако не си убеден.Аз свалих и двете врати и познай - НИЩО.Щипките си бяха там-здрави и читави+стеропор на кората,че и ено чисто и хубаво.При мене поне на едната трябваше да се смажат ролките на прозорците че скърцаха.Скърцането идва от друго-има тема за това и мисля че ако направиш нещата дето пише там няма си познаеш колата.Само да ти кажа един тест на павета карай леко и си отвори леко вратата и ще видиш че шума спира :wink: -демек не е от корите ,а от пласмасовите втулки на затварящия механизъм на врата.Другото дето трака са същите втулки на сгъващите се задни седалки.Трака и от деформирана и непритискаща се към капака кора.Трака от касетофона :!: -уплътни го с нещо в мястото му и му сложи задния тампон/сигорно някой "майстор" го е махнал/.Има и още ма прочети темата-мисля че беше нещо от сорта "тропа ми капака на багажнике Г2"-даже мисля че е добре модераторите да я преименуват и сложат важна щото тва е боната тема на секи Голф.

Баш така си е! Но то ако не тропа няма да е Голф. :lol: Няма смисъл да си играеш с глупости, че по нашите "равни" пътища ще се разхлопаш отново за нула време.Мойто голфче нямаще нито един шум по купето, а сега след 6 месеца ела да го чуеш.

gigaset
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот gigaset » Пет 08 юни 2007 15:50

то е ясно че ще ги сменя,ама въпроса е има ли някаде и каде винтчета аз сам с ел.стъкла и механични огледала

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пет 08 юни 2007 15:58

Има 2 винта в дръжката, първо махаш капачето на самата дръжка с малка отверка и после дупките се виждат. Трябва да махнеш и пластмасата за настройка на огледалото - с дърпане :), също така трябва да отвъртиш и лостчето за заключване. Останалото е дърпане на кората :wink:

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пет 08 юни 2007 17:09

Аз тея жила въпросните... който са съм измислил как да ги направя.. :) има едни лепящи такива донапренени ли гумени ли кви изолаций ... с тях залепян от вътре на вратата и като тръгне да се удря .. това въпросното жило и ... ще се удря ама на гума :) надявам се да спре :) А относно вратите самите прозорци май нещо са се разскърцали... трябва да ги стягам нещо да мисля pf.. :) :roll:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 08 юни 2007 21:06

8)
Във вратите тракат , самите щипки щото са от 2 части, тракат и спрямо ламарината, ..затуи , нови щипки,.. в ауто + ги има,..1.30 мисля бяха ,
трака металната пръчка, дето е от механизма за отваряне,.. като се обиколи с дунапрен става добре, .За колегите дето на тавана си имат антена ,... кабела минава под десниа бял панел дет ое задния колан ... требе самия кабел с , дунапрен и опашки да се опакова,... и после ,...о тишина....кеф,.... :)))

Пък за вратите, като свалите корите и хак новите щипки , от изолационен материал малки квадратчета си режете, и около щипките по 1 , и обира доста траканици....
успех

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Съб 09 юни 2007 12:51

Ее златни сте колеги златни :) ще пробвам всичко :) и да видим ще стане ли нещо интересно :P :roll: i дано има ефект :) ама трябва да има.. тооо :) само незнам в мойто градче има ли такива щипки .. дали мога да си купя :( че май ще ми е зор да си намеря нови :evil: :evil:

Потребителски аватар
CBET
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CBET » Съб 09 юни 2007 21:20

snooperchi написа:Ее златни сте колеги златни :) ще пробвам всичко :) и да видим ще стане ли нещо интересно :P :roll: i дано има ефект :) ама трябва да има.. тооо :) само незнам в мойто градче има ли такива щипки .. дали мога да си купя :( че май ще ми е зор да си намеря нови :evil: :evil:

Във Велико Търново срещу Петрол Тип Топ сервиз там има всякакви.... ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”