Пукане като от гореща ламарина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пукане като от гореща ламарина

Мнениеот Wish_Master » Пет 15 юни 2007 13:14

Здравейте. От както съм взел колата, като паркирам и спра двигателя се чува едно постоянно пукане като от нагорещената ламарина на нафтова печка. Не съм много в час, но си мисля че е от катализатора. Знам че по принцип той се нагрява доста, особено ако е запушен. Та въпросът ми е дали това пукане е от катализатора и дали е запушен? Съответно разбрах че е малко кофти да се маха, освен ако не е тотално запушен или изтърбушен. Някакви идеи как да процедирам?

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 15 юни 2007 13:16

Имаше подобна тема и аз и много колеги казахме, че това си е физика !!!

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Пет 15 юни 2007 13:18

Мисля тука имаше нещо.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 15 юни 2007 13:24

АФТ-то си пука...хронично е mhihi
Предполагам,че му пука готиния трипътен катализатор,с ламбда сонда директно в него :cry: :evil: :twisted: ,с различни нива на входящата и изходящата тръба :twisted: .

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пет 15 юни 2007 13:43

То е ясно че всичко е физика:) Въпросът ми беше дали е нормално и какви са причините да пука така. Досега, освен няколко прегрели лади, не съм чувал такова пукане. Дали да не се прегледа от майстор или хич да не му обръщам внимание?

П.п. andro_, какво стана с твоя катализатор, ще го махаш ли? Живо се интересувам :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 15 юни 2007 14:05

Wish_Master написа:То е ясно че всичко е физика:) Въпросът ми беше дали е нормално и какви са причините да пука така. Досега, освен няколко прегрели лади, не съм чувал такова пукане. Дали да не се прегледа от майстор или хич да не му обръщам внимание?

П.п. andro_, какво стана с твоя катализатор, ще го махаш ли? Живо се интересувам :)

Карам го,докато се запуши...после избушване на керамиката,без рязане на кат-а и така.Нито е подходящ за права тръба,нито за резонансно гърне.
Не че не може да се направи,аз не искам.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 15 юни 2007 16:01

Wish_Master написа:То е ясно че всичко е физика:) Въпросът ми беше дали е нормално и какви са причините да пука така. Досега, освен няколко прегрели лади, не съм чувал такова пукане. Дали да не се прегледа от майстор или хич да не му обръщам внимание?

Още малко инфо!!!
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%E0%ED%E5

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пет 15 юни 2007 16:11

Мда, явно точно за това пукане става на въпрос. Мерси много колега и аз се поуспокоих :) Обаче е много гадно това цъкане... като спра някъде и се почва, цък, цък цък. Ще каже човек че съм и скъсал г** от зор, а аз я карам съвсем нормално. Евентуално след време ако се сменят гърнетата, няма ли да изчезне или е много относителна работа?

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 15 юни 2007 16:15

Нормално е аз голф дето да не пука незнам....и моя пукаше (преди да му махна грънците).Са си трае.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”