Пукане като от гореща ламарина
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пукане като от гореща ламарина
Здравейте. От както съм взел колата, като паркирам и спра двигателя се чува едно постоянно пукане като от нагорещената ламарина на нафтова печка. Не съм много в час, но си мисля че е от катализатора. Знам че по принцип той се нагрява доста, особено ако е запушен. Та въпросът ми е дали това пукане е от катализатора и дали е запушен? Съответно разбрах че е малко кофти да се маха, освен ако не е тотално запушен или изтърбушен. Някакви идеи как да процедирам?
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То е ясно че всичко е физика:) Въпросът ми беше дали е нормално и какви са причините да пука така. Досега, освен няколко прегрели лади, не съм чувал такова пукане. Дали да не се прегледа от майстор или хич да не му обръщам внимание?
П.п. andro_, какво стана с твоя катализатор, ще го махаш ли? Живо се интересувам
П.п. andro_, какво стана с твоя катализатор, ще го махаш ли? Живо се интересувам

-
- Автомобил:
- Двигател:
Wish_Master написа:То е ясно че всичко е физика:) Въпросът ми беше дали е нормално и какви са причините да пука така. Досега, освен няколко прегрели лади, не съм чувал такова пукане. Дали да не се прегледа от майстор или хич да не му обръщам внимание?
Карам го,докато се запуши...после избушване на керамиката,без рязане на кат-а и така.Нито е подходящ за права тръба,нито за резонансно гърне.
Не че не може да се направи,аз не искам.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Wish_Master написа:То е ясно че всичко е физика:) Въпросът ми беше дали е нормално и какви са причините да пука така. Досега, освен няколко прегрели лади, не съм чувал такова пукане. Дали да не се прегледа от майстор или хич да не му обръщам внимание?
Още малко инфо!!!
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%E0%ED%E5
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мда, явно точно за това пукане става на въпрос. Мерси много колега и аз се поуспокоих
Обаче е много гадно това цъкане... като спра някъде и се почва, цък, цък цък. Ще каже човек че съм и скъсал г** от зор, а аз я карам съвсем нормално. Евентуално след време ако се сменят гърнетата, няма ли да изчезне или е много относителна работа?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”