Голф 5 монтиране на халогени

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
yakoslaff
Автомобил: VW Golf 5 GT Sport
Двигател: BXE 2007

Голф 5 монтиране на халогени

Мнениеот yakoslaff » Нед 25 авг 2024 16:05

Здравейте, колеги !
Купих си Голф 5 с ГТИ брони и сложени на предната халогени.
Халогените ми са свързани по доста грозен начин с някакво отделно копче, ключът за фаровете ми няма опция за халогени.
Въпроса ми е следния, да купя ключ с опция за халогени, и как да ги свържа за да ги разпознава компютъра и да си ги пусна за дневни светлини?

mrsch66
Автомобил: jetta 2
Двигател: ez 1986

Re: Голф 5 монтиране на халогени

Мнениеот mrsch66 » Нед 25 авг 2024 17:05

Халогени не трябва забранено е да се ползват като дневни светлини.

yakoslaff
Автомобил: VW Golf 5 GT Sport
Двигател: BXE 2007

Мнениеот yakoslaff » Нед 25 авг 2024 20:07

А какви да са ми дневните

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Пон 26 авг 2024 7:54

Няма никакъв проблем законово халогените да са ти дневни. Единствено трябва да се коригира осветеността им в проценти от диагностиката. Моите са на 35% с жълти крушки.
Евентуално можеш да сложиш и ледове там за да заприличат съвсем на DRL

Потребителски аватар
Enigma07
Автомобил: VW Jetta mk5 2008
Двигател: BMM

Мнениеот Enigma07 » Пон 26 авг 2024 8:15

Ако попаднеш на заядлив полицай 100% ще ти направи проблем. В по-големите градове не съм имал проблем, но в малките населени места няколко пъти са ми направили забележка, че те са фарове за мъгла и няма значение на какви % осветеност са настроени - те са незаконни за дневни светлини. А съм ги настроил за дневни чрез VCDS т.е. светят само те на 50%, без габарити и др. но пак някои се закачат.
По темата: ако нямаш фабрична инсталация до тях, мисля че малко трудно ще е занимавката да ги настроиш чрез компютъра и да станат дневни.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Пон 26 авг 2024 8:43

ЪЪЪ, ко, фарове за мъгла? Как ще докаже полицая, че това фабрично са фарове за мъгла :wink

Закона не прецизира какви трябва да са, колко да са осветени, нито къде да са разположени, нито колко на брой да са и затова се дава възможност за различни способи и тълкувания. Няма никакъв стандарт, всяка кола си кара с различни дневни практически. В ЗДвП е написано само:
59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му.

Не става ясно дали да са късите, дали да са габарити или халогени, или четвърти допълнително монтирани DRL, да не говорим за цвят или колко да са осветени... затова и няма как да те санкционират, всички изброени подобряват възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му.

Потребителски аватар
Enigma07
Автомобил: VW Jetta mk5 2008
Двигател: BMM

Мнениеот Enigma07 » Пон 26 авг 2024 9:25

И аз мисля като теб, даже отвърнах им, че тези светлини са идентични на дневните в тяхната кола ( Kia Ceed). Последва отговор : дай да видим оборудването, че ти много знаеш, дай проверка за алкохол и т.н. Реших да не съм трън в окото им и си включвам късите вече, просто не искам да се разправям с тях.

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Пон 26 авг 2024 18:26

И аз минах по този път, след няколко забележко от полицаите реших да си спестя бъдещи диалози с тях и си направих късите светлини на 35% с VCDS-а, не съм имал драми от тогава.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”