Смяна на карбуратор Pierburg 2EE с Keihin 2 на Golf 2 - нужда от съвет

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ivo___wowo
Автомобил: VW GOLF MK2
Двигател: PN 1990

Смяна на карбуратор Pierburg 2EE с Keihin 2 на Golf 2 - нужда от съвет

Мнениеот Ivo___wowo » Пет 06 сеп 2024 14:31

Здравейте, колеги!

Имам Golf 2 с двигател 1.6 с карбуратор Pierburg 2EE, но искам да го сменя с карбуратор Keihin 2.

Вече направих един опит да го поставя, но колата не запали. :banghead

Затова се обръщам към вас за съвети относно следното. Бих искал да попитам дали някой от вас е правил подобна смяна и какви са основните предизвикателства при този процес. Ето няколко въпроса, които имам:

Относно електрическа система: Как се връзва самия карбуратор? След демонтажа на Pierburg 2EE останаха доста свободни букси. Някой знае ли кои връзки са задължителни при свързването на Keihin 2? Какво трябва да се направи с буксите и електрическите връзки от Pierburg?

Относно вакууми: Какви модификации трябва да се направят по вакуумните връзки? Има ли някакви специфични вакуумни маркучи, които трябва да се свържат по различен начин?

Относно регулиране и настройка: Какви корекции са необходими за правилна настройка на Keihin 2, за да работи оптимално на двигателя на Golf 2?

:love.vwclub

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Re: Смяна на карбуратор Pierburg 2EE с Keihin 2 на Golf 2 - нужда от съвет

Мнениеот cecoa1 » Пет 06 сеп 2024 20:53

Избрал си неподходящ карбуратор за смяната. Почти толкова сложен, колкото и твоя, но нямат нищо общо.
Сложи си прост карбуратор, може и от Лада. Най-добре с механичен смукач(прекарваш си жило, има оригинални такива). От там.нататък имаш една жица, евентуално за клапан за принудителен празен ход, но при желание може и тая екстра да отпадне, или въобще да я няма. Външен вакуум ще имаш само към делкото.

mitakas86
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на карбуратор Pierburg 2EE с Keihin 2 на Golf 2 - нужда от съвет

Мнениеот mitakas86 » Вто 11 фев 2025 8:25

Здравейте, аз директно на въпроса: ще пратя карбуратора си 2Е2 на Златен Меркурий София да го рециклират, но после някой тук в Пловдив трябва да ми го настрои и регулира. Познавате ли такъв човек и имате ли координати ? Благодаря предварително

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”