Здравейте!
Преди почти година започна да ми се занулява борд компютъра, дневния километраж и часовника на Голфа. Занулява се при всяко гасене на мотора и след като запаля започва да брои от начало. Това не ми е много болка, но от скоро започна да сменя сам песните по CD-то, както и радиостанциите. В началото мислих че го прави само докато съм в движение и въртя волана, но се оказа че го прави и когато съм на място. Въпросът ми е дали някой друг е имал подобни проблеми и как ги е решил?
Странни проблеми при Голф 5
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: АКЛ 1999
Re: Странни проблеми при Голф 5
Има кабел , от акумолатора до километража , който постоянно подава напрежение , независимо дали има ключ в патронника или не . Виж , дали не е през бушон и той да е изгорял . СД то има ли дистанционно ? Поправял съм стерео уредба , която след 5 часа следобяд сама се включваше , усилваше , намаляваше звука , изключваше и пак . Залепих успоредно на инфрачервения приемник електролитно кондензаторче и се оправи . Малко намаля разстоянието , от което действа дистанционното . 

Последна промяна от Irnik на Нед 06 окт 2024 8:15, променено общо 1 път.
- Golf_Diesel_
Нямам дистанционно за Сд-то. Става въпрос за оригиналното такова. Иначе за бушона трябва да проверя.
-
По принцип и до радиото трябва да има кабел и постоянно напрежение от акумолатора , за запазване на настройките / запаметени радиостанции и др./ . По старите СД та имаха по няколко процесора , сигнален и др. , а радиото като цяло би трябвало да има управляващ процесор , около него и в него трябва да се търси проблема . Когато натискаш копчетата на панела радиото /СД то / , работи ли нормално ?
- Golf_Diesel_
Всички бутони по радиото работят нормално. Забравих да напиша, че имам мулти-волан, от който може само да се намаля и усилва звука.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Споко сдобил си се с нова екстра-радио с изкуствен интелект и собсвено мнение за музиката ,която е препоръчително да слушаш.
-
При работещи бутони , проблема да се търси , както съм написал по горе , около и в управляващия процесор . Ако не си се занимавал с електроника няма да можеш сам да го поправиш . Свали го и на сервиз .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”