Помпа или жило на голф 5 1.9 тди

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Valio2019
Автомобил:
Двигател:

Помпа или жило на голф 5 1.9 тди

Мнениеот Valio2019 » Съб 01 фев 2025 9:48

Здравейте приятели, до споделя и моят "проблем" или по-скоро дребна неприятност. Карам си голфчето вече от 2 години като преди 2 седмици счупи скоростната кутия съвсем неочаквано след като се връщах от София към Бургас без да съм я натискал или каквото и да било. Сменихме скоростната кутия+съединител( поради факта че скоростната кутия го беше омаслил и майстора каза че е за боклука), подчертавам без маховик, тъй като ме увери че може да се запази и да се кара. Скоростната кутия е наред сменя предавките нормално.
Така проблема ми е следния, откакто имам колата имам вибрации в педала на съединителя, както на свободен така и на скорост. Помислих си че след смянята на съединителя ще се оправят тези вибрации и ще изчезнат но си останаха. Почнах да се чудя от къде може да идват, и предполагах маховика, но след инспекция на педала установих че има свободен ход, тоест луфт и като е в най-горно положение изпънат не вибрира, в момента в който го пусна с ръката той "пада" с 2,3 см и почва да вибрира с тактовете на двигателя. Също така от време на време скърца като го натискам педала, но след припомване спира, ако някой знае решение на това също бих бил благодарен. Главния ми въпрос е дали някой е имал същия проблем и как го е решил- майстора ми каза че се сменя помпата, но аз някакси имам чувството че се оправя чрез затягане.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”